Υγεία

Κορωνοϊός – Διαχειρίσιμη η κατάσταση στην Αττική – Στο «κόκκινο» η βόρεια Ελλάδα

23.10.2021 | 20:33 Eνσωμάτωση

Ο κορωνοϊός επιμένει και «χτυπά» τους ανεμβολίαστους. Την δια στιγμή οι επιστήμονες δεν κρύβουν την ανησυχία και την αγωνία τους για την επιδημιολογική εικόνα στη βόρεια Ελλάδα.

«Μπορούμε να πούμε ότι στην Αττική η κατάσταση είναι διαχειρίσιμη προς το παρόν, εκείνο που με ανησυχεί είναι η κατάσταση στη Βόρεια Ελλάδα. Δυστυχώς, παρά το ότι φτιάξαμε ένα καλό εμβολιαστικό πρόγραμμα, δεν κατορθώσαμε να έχουμε τα επίπεδα εκείνα της εμβολιαστικής κάλυψης που θα μας επέτρεπε να χτίσουμε ένα τείχος ανοσίας», δήλωσε ο κ. Γιώργος Μπουλμπασάκος, Διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής Ευαγγελισμού.

Η ανησυχία εστιάζεται σε Γρεβενά Ημαθία Μαγνησία και Λάρισα. Στην κόκκινη λίστα έχουν μπει και οι περιφέρειες της Πελοποννήσου, η Αχαΐα ,η Αρκαδία η Λακωνία και η Μεσσηνία ενώ ανησυχία επικρατεί και στην Αιτωλοακαρνανία.

Ο δήμαρχος Καλαμάτας είπε χαρακτηριστικά: «Μας ανησυχεί το παρακολουθούμε στενά βλέπουμε την αύξηση των κρουσμάτων το τελευταίο διάστημα».

Συναυλία χιλιάδων κόσμου στη Θεσσαλονίκη

Το αδιαχώρητο επικράτησε χθες το βράδυ σε συναυλία στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Χιλιάδες νεαροί χορεύουν, χωρίς να τηρούνται αποστάσεις, και χωρίς μάσκες όπως προβλέπει το πρωτόκολλο.

Την ίδια στιγμή, στο νοσοκομείο Παπανικολάου εκκενώθηκε η Ψυχιατρική κλινική όπως είχε γίνει και τον περασμένο Νοέμβριο προκειμένου το προσωπικό της να εργαστεί για τη νοσηλεία των ασθενών με κορωνοϊό.

Ανησυχία όμως προκύπτει και από την αύξηση του ιϊκού φορτίου στα λύματα κατά 33% σε σχέση με τις μετρήσεις των δυο προηγούμενων εβομαδων στην πολη, οπως προκύπτει απο ερευνα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Δεν είναι δυνατόν να πεθαίνουν άνθρωποι επειδή δεν έχουν εμβολιαστεί, δήλωσε ο Πρωθυπουργός κατά την επίσκεψή του στο Λαύριο.

«Είναι δραματικό το γεγονός ότι και σήμερα που μιλάμε συμπολίτες μας χάνουν τη ζωή τους στις εντατικές, επειδή δεν επέλεξαν να κάνουν το απλό, το εύκολο, να πάνε να εμβολιαστούν».

Την τελευταία εβδομάδα στη Θεσσαλονίκη αυξήθηκαν οι νοσηλείες τόσο στις κλινικές covid όσο και στις εντατικές που λειτουργούν πλέον με πληρότητα που αγγιζει το 100 %.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 23/10/2021