Ελλάδα

Στο «μικροσκόπιο» εμβολιαστικά κέντρα για «μαϊμού» εμβολιασμούς

10.10.2021 | 20:11 Eνσωμάτωση

Σοκ προκαλεί η αποκάλυψη ότι εντοπίζονται εμβολιαστικά κέντρα σε 27 περιοχές στα οποία γίνονταν εικονικοί εμβολιασμοί.

Στο μικροσκόπιο των Αρχών μπαίνουν ύποπτα εμβολιαστικά κέντρα ανά την Ελλάδα.

«Οι περιπτώσεις τύπου Παλαμά είναι πολύ μεγαλύτερες και πολύ περισσότερες από ό,τι πιστεύαμε αρχικά. Στο συγκεκριμένο εμβολιαστικό κέντρο στην Καρδίτσα οι εμβολιασμοί δεν ήταν περίπου 30 όπως αναφερόταν αρχικά, αλλά τουλάχιστον τετραπλάσιοι» ανέφερε παράγοντας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη μιλώντας στο «Βήμα της Κυριακής».

«Ύποπτα» εμβολιαστικά κέντρα

Όπως αποκάλυψε το «Βήμα της Κυριακής» στο στόχαστρο της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας έχουν μπει 27 περιοχές με ύποπτα εμβολιαστικά κέντρα. Τα περισσότερα να εντοπίζονται στην Αττική, την Ήπειρο, τη Δυτική Ελλάδα και τη Θεσσαλία.

O αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος έστειλε ένα ισχυρό μήνυμα προς το εσωτερικό της Εκκλησίας καλώντας τους Ιεράρχες να ακολουθούν πιστά τη γραμμή της, διαφορετικά να πάνε, όπως είπε, σπίτια τους.

Πληρώνουν για νερό… παίρνουν εμβόλιο

Σύμφωνα με τα στοιχεία, υπάρχουν περίπου 200 σημεία σε όλη την επικράτεια με συμμετοχή 200 έως 300 γιατρών οι οποίοι παίρνουν μίζα 300 έως 400 ευρώ για να αλλοιώσουν τα δεδομένα εμβολιασμού κι έκδοσης πιστοποιητικού.

Πολλοί γιατροί όμως φοβούνται τις συνέπειες του νόμου και αφού πάρουν τα χρήματα από τους αρνητές του εμβολίου, αντί για νερό, χορηγούν κανονική δόση εμβολίου.

«Το να χρηματίζεται παράνομα ένας υγειονομικός είναι απαράδεκτο. Όμως, όταν χρηματίζεται τελικά για να κάνει τελείως λάθος και από φόβο κάνει το σωστό το υγειονομικό αποτέλεσμα στο τέλος είναι καλό» τόνισε ο καθηγητής Πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος .

Έτσι εντοπίζουν τους απατεώνες

Η Εθνική Αρχή Διαφάνειας χρησιμοποιεί κυρίως ηλεκτρονικά στοιχεία για να εντοπίσει όσους επιχειρούν να παραπλανήσουν το σύστημα.

Τα τρία στοιχεία για τον εντοπισμό της απάτης:

• Ψευδής Ταχυδρομικός Κώδικας / Αλλαγή νομού
• Ρυθμός εμβολιασμού / απότομη αύξηση σε περιοχές
• Μαζική προσέλευση για εμβολιασμούς εκτός ωραρίου

«Από τους μέχρι τώρα ελέγχους δεν έχουν προκύψει στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι πρόκειται για κάτι περισσότερο από μεμονωμένες περιπτώσεις οι οποίες έχουν διερευνηθεί κι οδηγηθεί στις αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές» σημείωσε ο διοικητής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας Άγγελος Μπίνης.

Το πρώτο στοιχείο που μπαίνει στο «μικροσκόπιο» είναι ο ταχυδρομικός κώδικας αφού σε κάποιες περιπτώσεις έχει παρατηρηθεί ακόμη και εικονική αλλαγή νομού.

Ο ρυθμός εμβολιασμών και η απότομη αύξησή του σε συγκεκριμένες περιοχές αλλά και περιπτώσεις όπου οι πολίτες προσέρχονταν σχεδόν μαζικά σε συγκεκριμένα εμβολιαστικά κέντρα, εκτός ωραρίου.

Τα στοιχεία που έχει η αστυνομία στα χέρια της προκύπτουν επίσης και από καταγγελίες πολιτών.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 10/10/2021