Κόσμος

Αγγλία- Πανικός με τα άδεια ράφια σε σούπερ μάρκετ και μαγαζιά

10.10.2021 | 20:39 Eνσωμάτωση

Θα επαναληφθούν άραγε και στα σούπερ μάρκετ της Βρετανίας σκηνές όπως αυτές με τους καυγάδες και τους ξυλοδαρμούς στις ουρές στα βενζινάδικα; Η τροφοδοσία των πρατηρίων καυσίμων δεν έχει αποκατασταθεί ενώ παρουσιάζονται τώρα σημαντικές ελλείψεις σε τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης.

Φωτογραφίες από άδεια ράφια συνοδεύουν ρεπορτάζ του βρετανικού Τύπου που διαπιστώνουν ότι οι ελλείψεις τροφοδοτούν τον πανικό των καταναλωτών για ακόμα μεγαλύτερες ελλείψεις την περίοδο των εορτών. Σε ορισμένα καταστήματα εξαντλήθηκαν ακόμα και οι κατεψυγμένες γαλοπούλες, αναφέρουν. Σε άλλες φωτογραφίες ο κόσμος κάνει ουρές ή σπεύδει να προμηθευτεί χαρτί υγείας και εμφιαλωμένο νερό.

Η έλλειψη επαγγελματιών οδηγών για τις μεταφορές λόγω Brexit, οι αυξήσεις στα καύσιμα και γενικότερα στην ενέργεια, σε συνδυασμό με την πανδημία και την κερδοσκοπία, οδηγούν σε αλλεπάλληλες αυξήσεις τιμών σε είδη πρώτης ανάγκης.

Η κυβέρνηση Τζόνσον συνιστά στους πολίτες ψυχραιμία.

«Βλέπουμε προβλήματα στην τροφοδοσία όχι μόνο εδώ, αλλά και σε άλλες χώρες. Προσπαθούμε να μετριάσουμε τις επιπτώσεις, όπως με τις προσωρινές βίζες, αλλά δεν διαθέτουμε ένα μαγικό ραβδί», ανέφερε ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών Ρίσι Σούνακ.

Την ίδια ώρα σε δημοσκόπηση ένας στους έξι Βρετανούς είπε ότι δεν μπόρεσε να βρει και να αγοράσει απαραίτητα τρόφιμα μέσα στο τελευταίο διήμερο.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 10/10/2021