Πολιτική

Εύβοια – Έκτακτη χρηματοδότηση 20 εκατ. ευρώ για τις πληγείσες από την κακοκαιρία περιοχές

10.10.2021 | 20:25 Eνσωμάτωση

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε οριζόντια μέτρα για όλες τις επιχειρήσεις της βόρειας Εύβοιας και όχι μόνο τις πυρόπληκτες, όπως μεταξύ άλλων αναστολή των φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων, απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ για το 2021.

Το καλοκαίρι έζησαν τον πύρινο εφιάλτη, ενώ τώρα έρχονται αντιμέτωποι με τις καταστροφικές πλημμύρες.

Επιπλέον κονδύλια για την στήριξη της βόρειας Εύβοιας ανακοίνωσε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργό Χρηστος Τριαντόπουλος από την Αγιά Άννα, καθώς από το πρωί πραγματοποιεί αυτοψία στην πληγείσα περιοχή.

Με διαδικασίες fast track θα γίνει η αποκατάσταση των ζημιών σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου, ωστόσο επιχειρήσεις και εργαζόμενοι πάντως βρίσκονται σε απόγνωση.

Νέα δέσμη μέτρων για τη βόρεια Εύβοια

H κυβέρνηση δρομολογεί 12 νέα μέτρα για τις επιχειρήσεις της βόρειας Εύβοιας που επλήγησαν από τις πυρκαγιές του καλοκαιριού, μεταξύ αυτών:

– Άμεση διάθεση του 70% της εκτιμηθείσας ζημιάς για τις επιχειρήσεις.

– Επιδοτήσεις επιχειρήσεων Β. Εύβοιας, άμεσα και έμμεσα πληττόμενες

– Αναστολή πληρωμών για επιταγές επιχειρήσεων

– Επέκταση των αναστολών μέχρι τον Απρίλιο του 2022 για τις επιχειρήσεις του τουριστικού κλάδου.

«Όπως πάντοτε, προτεραιότητά μας είναι οι ανθρώπινες ζωές. Μην έχει κανείς, καμιά αμφιβολία πως ό,τι πρέπει να γίνει για ν’ αποκατασταθούν οι ζημιές και να στηριχθούν οι άνθρωποι, θα γίνει» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Βλέπουμε την ίδια περιοχή να καταστρέφεται από πλημμύρες, και κανείς δεν μπορεί να πει ότι οι πλημμύρες ήταν κάτι που δεν περιμέναμε» η απάντηση του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσου Ηλιόπουλου.

«Καμία ανοχή στον εμπαιγμό και την κοροϊδία κυβέρνησης, περιφέρειας και δήμων. Εδώ και τώρα να παρθούν μέτρα αντιπλημμυρικής προστασίας» πρόσθεσε η επιτροπή Ευβοίας του ΚΚΕ.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 10/10/2021