Πολιτική

Σύγκρουση Μητσοτάκη – Τσίπρα στη Βουλή για την ελληνογαλλική συμφωνία

07.10.2021 | 19:58 Eνσωμάτωση

Κυριάκος Μητσοτάκης και Αλέξης Τσίπρας συγκρούστηκαν στην Βουλή για την ελληνογαλλική συμφωνία, σαν να προέρχονται από δύο διαφορετικούς κόσμους.

«Η Ελλάδα θα έχει στο πλευρό της τον ισχυρότερο στρατό και τη μόνη πυρηνική δύναμη», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το κόστος των εξοπλισμών ήταν αιχμή του δόρατος και των δύο.

«Γελά ο κ. Μητσοτάκης νομίζοντας ότι τα χρήματα του ελληνικού λαού είναι της οικογένειάς του και αγοράζει γραβάτες», είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Η συζήτηση στη Βουλή έφτασε μέχρι τις γαλλικές επιχειρήσεις στο Σαχέλ – τη λωρίδα της γης στην Αφρική που εκτείνεται μέσα από δέκα χώρες – οι οποίες βρίσκονται στα όρια της ανθρωπιστικής κρίσης – αντιμέτωπες με πολιτική αστάθεια και σε κάποιες περιπτώσεις εμφύλιες διαμάχες.

Νέα στρατηγική απέναντι στη Τουρκία ζήτησε η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής λέγοντας «ναι» στη συμφωνία.

Ειδικά για το κόστος των φρεγατών ο πρωθυπουργός τόνισε πως η Ελλάδα άρπαξε την ευκαιρία που παρουσιάστηκε μετά τη συμφωνία της Ουάσιγκτον με το Ηνωμένο Βασίλειο και την Αυστραλία.

Με 191 υπέρ και 109 κατά πέρασε η συμφωνία

Με 191 ψήφους βουλευτών υπέρ εγκρίθηκε από την Ολομέλειας της Βουλής η ελληνογαλλική συμφωνία, ενώ καταψήφισαν 109 βουλευτές.

Υπέρ της συμφωνίας τάχθηκαν οι βουλευτές της ΝΔ, του ΚΙΝΑΛ, της Ελληνικής Λύσης καθώς και δύο ανεξάρτητοι βουλευτές, ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος -που διεγράφη προχτές από την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ- και η πρώην βουλευτής του ΜέΡΑ25 Κωνσταντίνα Αδάμου.

Την αμυντική συμφωνία με τη Γαλλία καταψήφισαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ και του ΜέΡΑ25.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 07/10/2021