Πολιτική

Ενόχληση της Τουρκίας για την παρουσία Χαρδαλιά στις Οινούσες – «Πυρά» Τσαβούσογλου σε Μακρόν

07.10.2021 | 20:31 Eνσωμάτωση

Με νευρικότητα εξακολουθεί να αντιμετωπίζει η Τουρκία την ελληνογαλλική συμφωνία, βάζοντας στο στόχαστρο και την Αθήνα και το Παρίσι.

Μετά από την αναφορά του για «εθνική απειλή» που αντιμετωπίζει η χώρα στο ξέσπασμά του κατά του Κωνσταντίνου Μπογδάνου, ο υπουργός Εξωτερικών επανήλθε από το βήμα της Βουλής περιγράφοντας τις τουρκικές απειλές κατά των ελληνικών νησιών.

Ο τουρκικός Τύπος επιτίθεται στον Νίκο Χαρδαλιά γιατί φωτογραφήθηκε στις Οινούσσες απέναντι από τις τουρκικές ακτές όντας σε ένα από τα νησιά που η Άγκυρα θέλει αποστρατικοποιημένο

Η Τουρκία έδειξε για μια ακόμη φορά την ενόχλησή της από την συμφωνία της Αθήνας με το Παρίσι με τον Τσαβούσογλου να επιτίθεται στον Γάλλο πρόεδρο.

«Είναι εξαιρετικά λάθος να τραβάμε την Τουρκία, η οποία δεν έχει κανένα μαύρο σημάδι στην ιστορία της όπως η αποικιοκρατία, σε αυτές τις συζητήσεις. Αν έχει να μας πει (o Μακρόν) κάτι να μην το λέει από πίσω. Αλλά να το λέει στο πρόσωπο όπως κάνει ο πρόεδρος μας» σημείωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας.

Στην Κύπρο το ερευνητικό Nautical Geo παραμένει αγκυροβολημένο στη Λάρνακα αναμένοντας εντολές από την Λευκωσία – μετά από τις συνεχείς παρενοχλήσεις των Τούρκων

«Μια ενέργεια με την οποία όχι μόνο πλήττονται τα στρατηγικά και οικονομικά συμφέροντα της Ένωσης, αλλά υπονομεύει για ακόμη μια φορά την περιφερειακή ειρήνη και ασφάλεια στην Ανατολική Μεσόγειο» τόνισε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Στο Αιγαίο η Άγκυρα ξεκίνησε στα διεθνή ύδατα σε περιοχή που έχει δεσμευτεί με παράνομη NAVTEX άσκηση Έρευνας και Διάσωσης που θα διαρκέσει μέχρι τις 14 Οκτωβρίου θέτοντας σε εγρήγορση τις Ένοπλες Δυνάμεις καθώς είναι πάγιος πόθος της Τουρκίας να πάρει τον έλεγχο των επιχειρήσεων αυτού του είδους από την Ελλάδα.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 07/10/2021