Κόσμος

Σφοδρές βροχοπτώσεις και πλημμύρες στη βορειοδυτική Ιταλία

07.10.2021 | 20:27 Eνσωμάτωση

Με μεγάλες πλημμύρες βρίσκεται αντιμέτωπη τα τελευταία 24ωρα η βορειοδυτική Ιταλία, κοντά στα σύνορα με τη Γαλλία.

Οι σφοδρές βροχοπτώσεις, σε συνδυασμό με τις χαλαζοπτώσεις και τις ανεμοθύελλες, παρέλυσαν ολόκληρες περιοχές, ενώ οι φουσκωμένοι χείμαρροι παρασέρνουν ό,τι βρουν στο πέρασμά τους.

Η γέφυρα χάνεται κάτω από το νερό που κινείται με τεράστια ορμή στην παραλιακή πόλη Σαβόνα στη βόρεια Ιταλία. Ο φουσκωμένος χείμαρρος παρασύρει τα πάντα στο πέρασμα του: λάσπη, κορμούς δέντρων, αυτοκίνητα.

Δρόμοι πλημμύρισαν… Ποτάμια βγήκαν έξω από τις κοίτες τους.

Σφοδρές βροχοπτώσεις, τις οποίες ακολούθησαν πλημμύρες και κατολισθήσεις έπληξαν ολόκληρη η περιοχή της Λιγουρίας στη βορειοδυτική Ιταλία, κοντά στα σύνορα με τη Γαλλία.

Στην Γένοβα οι αρχές αναγκάστηκαν να κλείσουν τα σχολεία, ενώ απαγόρευσαν τη λειτουργία υπαίθριων αγορών και αθλητικών εγκαταστάσεων καθώς και την είσοδο σε πάρκα και κοιμητήρια.

Μέσα σε μια ημέρα, η Λιγουρία χτυπήθηκε από 20 έντονα καιρικά φαινόμενα. Πέρα από τις καταρρακτώδεις βροχές, που προκάλεσαν καταστροφές σε πόλεις και γεωργικές περιοχές, καταγράφηκαν ακόμη ανεμοστρόβιλοι, χαλαζοπτώσεις και ανεμοθύελλες.

Η πρωτόγνωρη κακοκαιρία, που σύμφωνα με τους μετεωρολόγους προκαλείται από ατμοσφαιρικές διαταραχές στον Ατλαντικό ωκεανό, μετακινείται προς τα ανατολικά. Οι αρχές των βορειοανατολικών περιοχών της Ιταλίας έθεσαν τις περιφέρειες σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού λόγω του κινδύνου των πλημμυρών.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 07/10/2021