Ελλάδα

Δεκτή σε ειδικό κέντρο αποκατάστασης έγινε η Μυρτώ της Πάρου

07.10.2021 | 20:31 Eνσωμάτωση

Ανοίγει επιτέλους ο δρόμος για το πολυπόθητο ταξίδι της Μυρτούς στην Γερμανία προκειμένου να υποβληθεί σε νέες θεραπείες σε κέντρο αποκατάστασης στο Ανόβερο.

Χαμόγελα αισιοδοξίας για την οικογένεια της Μυρτούς.

Ύστερα από τις επίμονες προσπάθειες της μητέρας της φαίνεται πως ήρθε η στιγμή για τη Μυρτώ να μπει στο αεροπλάνο και να πάει στο κέντρο αποκατάστασης στο Ανόβερο. Η κοπέλα βρίσκεται 9 χρόνια καθηλωμένη σε αναπηρικό καροτσάκι και μια ειδική θεραπεία στη Γερμανία μπορεί να βελτιώσει την κατάστασή της.

«Χτες το πρωί μας στείλανε την πρώτη επιστολή που λέει μας δέχονται υπάρχει μία θεραπεία που θα βοηθήσει τη Μυρτώ, είναι καινούργια θεραπεία που πιστεύουν ότι θα βοηθήσει τη Μυρτώ» ανέφερε η μητέρα της.

Πιέζει ο χρόνος για τη θεραπεία

Η επαφή με το κέντρο αποκατάστασης έγινε από τον ομογενή γιατρό Νικόλαο Μαστραγγελόπουλο και τη σύζυγό του Ειρήνη που συγκινήθηκε από την προσπάθεια της Μαρίας Κοτρώτσου, και την πικρή ιστορία της Μυρτούς.

Η μεταφορά της ωστόσο πρέπει να γίνει άμεσα καθώς η κατάσταση της υγείας της τους τελευταίους μήνες έχει παρουσιάσει επιπλοκές.

«Εκτός των άλλων που έχω πει, έχει πολλές επιληπτικές κρίσεις για αυτό παίρνει και βαριά αντιεπιληπτική αγωγή. Για αυτό και πληρώνουμε πολλά στα φάρμακα που έλεγα ότι είναι πρωτότυπα. Είναι ακριβά φάρμακα αυτά, είναι όμως και υπατοτοξικά αυτά τα φαρμάκα, δεν είναι εντελώς αθώα. Από τον Ιούνιο ξεκίνησαν κι άλλα πνευμονία, κάποια προβλήματα στα γεννητικά όργανα που πρέπει να ελεγχθούν» συμπλήρωσε η μητέρα της νεαρής κοπέλας.

Μετά το πρώτο mail που περίμενε εδώ και μήνες η μητέρα της Μυρτούς, ήρθε και ένα δεύτερο που την προβλημάτισε.

«Χτες το μεσημέρι ήρθε άλλο ένα mail, δεν θέλω να μιλήσω πάνω σε αυτό το οποίο μου έκοψε κάπως τη χαρά μου και με έχει προβληματίσει γιατί έχει μπει ένας δεύτερος παράγοντας, ακόμη δεν θέλω να μιλήσω γιατί θέλω να απευθυνθώ στο υπουργείο» πρόσθεσε.

Ο χρόνος πιέζει και οι όποιες ενέργειες πρέπει να γίνουν άμεσα.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 07/10/2021