Καιρός

Η κακοκαιρία «Αθηνά» έπληξε το Ιόνιο – Πλημμυρισμένοι οι δρόμοι της Κέρκυρας

07.10.2021 | 20:24 Eνσωμάτωση

Την Κέρκυρα και τα νησιά του Ιονίου χτυπάει από χθες το βράδυ η κακοκαιρία «Αθηνά», που προβλέπεται να επεκταθεί σε ολόκληρη τη χώρα μέσα στις επόμενες ώρες . Στην Κέρκυρα δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια από τη νεροποντή, ενώ πτήσεις ακυρώθηκαν λόγω περιορισμένης ορατότητας. Σε ετοιμότητα είναι ο μηχανισμός και στην Εύβοια, καθώς η κακοκαιρία αναμένεται να χτυπήσει και τις πυρόπληκτες περιοχές.

Δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ποτάμια. Η κίνηση των οχημάτων σε κεντρικούς δρόμους στην Κέρκυρα γίνεται με μεγάλη δυσκολία.

Το χαμηλό βαρομετρικό που θα πλήξει ολόκληρο τη χώρα τα επόμενα 24ωρα χτύπησε πρ΄’ωτα τα νησιά του Ιονίου. Στην Κέρκυρα από χθες το βράδυ η βροχόπτωση ήταν έντονη.

Τουλάχιστον τέσσερις πτήσεις ακυρώθηκαν λόγω της χαμηλής ορατότητας, ενώ υπήρξαν και διακοπές ρεύματος. Πυροσβεστική υπηρεσία και τα συνεργεία του δήμου και της περιφέρειας όλη την νύχτα ήταν σε επιφυλακή.

Ισχυρές βροχοπτώσεις είχαμε στους Παξούς, αλλά και σε όλα τα νησιά του Ιονίου, χωρίς ευτυχώς να δημιουργηθούν μεγάλα προβλήματα.

Αγώνας δρόμους στη Βόρεια Εύβοια

Στη Βόρεια Εύβοια τα συνεργεία της περιφέρειας και των δήμων προσπαθούν να οχυρώσουν την περιοχή που καταστράφηκε από την πυρκαγιά το καλοκαίρι.

Χιλιάδες στρέμματα καμένης γης άφησε πίσω της η πυρκαγιά και τώρα γίνεται προσπάθεια να ολοκληρωθούν τα αντιπλημμυρικά έργα.

Το χαμηλό βαρομετρικό έχει ως κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχοπτώσεις και τους θυελλώδεις ανέμους ενώ δεν αποκλείεται και η χαλαζόπτωση σε πολλές περιοχές της χώρας.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 07/10/2021