Ελλάδα

Παύλος Φύσσας – 8 χρόνια από τη δολοφονία του – «Να μην ξεχάσουμε ποτέ» λέει ο πατέρας του στο MEGA

18.09.2021 | 20:09 Eνσωμάτωση

Ο πατέρας του Παύλου Φύσσα σπάει τη σιωπή του μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA, την ημέρα που συμπληρώνονται oκτώ χρόνια από τη δολοφονία του γιου του.

Η Μάγδα Φύσσα, η μητέρα – σύμβολο του αντιφασιστικού αγώνα, παρά τη δικαστική νίκη ενάντια στη Χρυσή Αυγή, συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή, δίπλα στους φίλους του δολοφονημένου Παύλου.

Στη συναυλία που πραγματοποιήθηκε στη μνήμη του Παύλου Φύσσα, ήταν εκεί η μητέρα, η αδελφή και ο πατέρας του, δικαιωμένοι πια, αφού για πρώτη φορά η μνήμη του τιμάται με τους δολοφόνους του στη φυλακή.

«Είναι μία νίκη, αλλά όχι ολοκληρωτική. Τους περιορίσαμε, αλλά δεν είναι εύκολο να τους νικήσεις. Χρειάζεται αγώνας από όλους μας», είπε ο Παναγιώτης Φύσσας, πατέρας του Παύλου.

«Να μην ξεχάσουμε ποτέ»

Σε λίγες ημέρες θα συμπληρωθεί ένας χρόνος από την ιστορική καταδίκη της Χρυσής Αυγής. Τότε που δικαιωμένη η Μάγδα Φύσσα, φώναζε… Παύλο τους νίκησες.

Ο πατέρας του, μιλώντας στο MEGA ζητά από τον κόσμο να μην ξεχάσει τον γιο του και τον βίαιο τρόπο με τον οποίο έφυγε από τη ζωή.

«Όλοι οι Έλληνες, οι δημοκράτες, να βγουν στους δρόμους και να πανηγυρίσουν. Είναι μία νίκη που πρέπει να συνεχιστεί και να μην το ξεχάσουμε ποτέ. Οι Έλληνες έχουν κοντή μνήμη και γι’ αυτό συμβαίνουν αυτά τα πράγματα. Για να σταματήσουν να συμβαίνουν πρέπει να θυμόμαστε».

Στο πλευρό του Παναγιώτη Φύσσα, ο πατέρας του Βασίλη Μάγγου, του 26χρονου που έχασε τη ζωή του στο Βόλο. Οι γονείς του καταγγέλλουν ότι ένα μήνα νωρίτερα είχε πέσει θύμα αστυνομικής βίας.

«Είναι ημέρες για τον Παύλο Φύσσα. Ήρθα από το Βόλο για να τιμήσω τη μνήμη του και να πω ο θάνατος των παιδιών μας μάς ενώνει και μας κάνει μία γροθιά αντιφασιστική», δήλωσε ο πατέρας του Βασίλη Μάγγου.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 18/09/2021