Ελλάδα

Κορωνοϊός – Πώς θα επιστρέψουν οι φοιτητές στα πανεπιστήμια

18.09.2021 | 20:41 Eνσωμάτωση

Υπό ποιες προϋποθέσεις θα επιτρέψουν οι φοιτητές στα αμφιθέατρα την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου, αλλά και τα τελευταία στοιχεία για την εμβολιαστική κάλυψη φοιτητών και καθηγητών.

Το εμβόλιο κατά του covid και τα εργαστηριακά τεστ ανίχνευσης του ιού ανοίγουν και τις πόρτες των ιδρυμάτων της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης μετά από περίπου 18 μήνες τηλεκπαίδευσης.
Το ποσοστό εμβολιασμού των φοιτητών ξεπερνά το 73% , το 87% του διοικητικού και το 91% του διδακτικού και ερευνητικού προσωπικού.

Φοιτητές κι εργαζόμενοι σε πανεπιστήμια, ΙΕΚ  και κολέγια που δεν έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης τελευταίου εξαμήνου θα πρέπει να επιδεικνύουν κάθε Τρίτη και Παρασκευή βεβαίωση αρνητικού εργαστηριακού τεστ covid που θα γίνεται με δική τους δαπάνη έως 48ωρες πριν την προσέλευσή τους.

Υποχρεωτικός είναι ο εμβολιασμός για τους φοιτητές των σχολών επιστημών υγείας.

Επτά στους 10 φοιτητές έχουν εμβολιαστεί και μετά την ανακοίνωση των μέτρων σπεύδουν να εμβολιαστούν και άλλοι φοιτητές για να επιστρέψουν στη δια ζώσης εκπαίδευση.

Οι μάσκες θα είναι υποχρεωτικές στους εσωτερικούς χώρους και όπου υπάρχει συνωστισμός σε εξωτερικούς, εκφράζεται ωστόσο ανησυχία για την επιστροφή στις αίθουσες διδασκαλίας και στα αμφιθέατρα με τη μέγιστη πληρότητα

Άμεσα προβλέπεται να λειτουργήσουν μέσα στα πανεπιστήμια μονάδες εμβολιασμού και να ενισχυθεί με έκτακτο προσωπικό ο έλεγχος πιστοποιητικών και βεβαιώσεων όσων συμμετέχουν στη δια ζώσης εκπαίδευση.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 18/09/2021