Υγεία

Ηλικιωμένη αρνήθηκε να νοσηλευτεί και κατέληξε από κορωνοϊό

05.09.2021 | 20:22 Eνσωμάτωση

Ηλικιωμένη έφυγε από τη ζωή διότι αρνήθηκε τη νοσηλεία τη στιγμή που είχε χάσει δύο ακόμα μέλη της οικογένειάς της από τον φονικό ιό.

Σοκ έχει προκαλέσει στο Βόλο η είδηση του θανάτου μιας ηλικιωμένης, που ενώ νοσούσε από κορωνοϊό αρνούνταν να νοσηλευτεί. Χάθηκε πολύτιμος χρόνος και τελικά κατέληξε. Λίγες μέρες πριν  δυο ακόμη μέλη της οικογένειας της είχαν χάσει τη ζωή τους από επιπλοκές του ιού.

Όπως καταγγέλλουν τοι γιατροί έχουν αντιμετωπίσει πολλά τέτοια περιστατικά από την αρχή της πανδημίας.

«Οι περισσότεροι όταν έρχονται μπροστά στο θάνατο λυγίζουν και τελικά δέχονται βοήθεια… όμως κάποιοι δεν δέχονται και εκεί οι γιατροί πρέπει να κάνουν αυτό που πρέπει είναι ευτυχώς λίγα τα περιστατικά» σημείωσε ο γ.γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους.

Έντονη είναι η αγωνία της ιατρικής κοινότητας για τα περιστατικά άρνησης διασωλήνωσης που είχαν ως αποτέλεσμα μια 54χρονη γυναίκα να χάσει τη ζωή της. Οι γιατροί παλεύουν να πείσουν τους ασθενείς ή το περιβάλλον τους με αποτέλεσμα να χάνεται πολύτιμος χρόνος.

Δυστυχώς όμως κάποιοι ασθενείς ή συγγενείς τους επιμένουν απειλώντας γιατρούς, ζητώντας νομική βοήθεια και εισβάλοντας σε νοσοκομεία. Οι γιατροί αναγκάζονται τότε να ζητούν τη βοήθεια των εισαγγελικών αρχών.

Όπως καταγγέλλουν οι γιατροί το τελευταίο διάστημα δέχονται συνεχώς απειλές. «Τα απειλητικά μηνύματα, γράμματα ή οτιδήποτε άλλο, αποτελούν μια θλιβερή μειοψηφία ανθρώπων και ατόμων που στην ουσία δείχνουν μια αντι-ανθρώπινη συμπεριφορά γύρω από αυτό που βιώνουμε» σημείωσε ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης μιλώντας στην εφημερίδα «Τα Νέα».

Την ίδια στιγμή εκατοντάδες είναι και οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία που συνεχίζουν να αρνούνται τον εμβολιασμό τους.

Το κίνημα των αρνητών προβληματίζει τους ειδικούς, καθώς οι μονάδες γεμίζουν με ανεμβολίαστους ασθενείς.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 05/09/2021