Ελλάδα

Το γαλλικό Rafale έκλεψε τα βλέμματα στο Athens Flying Week

05.09.2021 | 21:41 Eνσωμάτωση

Επίδειξη των τρομερών δυνατοτήτων του Rafale σε κλειστή αερομαχία απόλαυσαν χιλιάδες θεατές στην Τανάγρα όπου οι ένοπλες δυνάμεις έδωσαν δυναμικό παρόν.

Τα βλέμματα στο Αthens Flying Week όπως ήταν αναμενόμενο έκλεψε το Rafale καθώς ήδη δύο μαχητικά του τύπου έχουν φορέσει το ελληνικό εθνόσημο.

Η γαλλική ριπή του ανέμου απέδειξε πως πέρα από τις τρομερές δυνατότητες εμπλοκής στόχων πέρα από τον ορίζοντα θα είναι και ένας ακατανίκητος αντίπαλος σε κλειστές αερομαχίες πάνω από το Αιγαίο, καθώς οι ελιγμού που πραγματοποίησε έκοβαν την ανάσα.

Η Τανάγρα έχει μετατραπεί σε χώρο χαράς για τους εραστές των πτήσεων και τους λάτρεις της αεροπορικής ιδέας που αυξάνονται χρόνο με το χρόνο και στην Ελλάδα.

Δυναμικό παρόν έδωσαν φυσικά οι ένοπλες δυνάμεις με επιδείξεις διάσωσης μάχης αλλά και αερομαχιών με Mirage και F-16 σε κλειστό dogfight

Ρήγοι συγκίνησης προκάλεσε το F-16 Ζευς καθώς η επίδειξή του ήταν αφιερωμένη στα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση του 1821. Ο χειριστής του ένας από τους καλύτερους της Ελλάδας παραμένει την ίδια στιγμή ετοιμοπόλεμος.

Η κάμερα του MEGA είχε την ευκαιρία να μπει και στον εξομοιωτή του F-35 Stelth για το οποίο η Ελλάδα έχει εκφράσει το ενδιαφέρον της

Το σίγουρο είναι πως με γεμάτο το αίσθημα της ικανοποίησης, οι λάτρεις της αεροπορικής ιδέας δίνουν ραντεβού για το επόμενο Athens Flying Week, του χρόνου.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 05/09/2021