Ελλάδα

Νέες προκλήσεις μελών της εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή»

05.09.2021 | 21:26 Eνσωμάτωση

Σχεδόν ένα χρόνο μετά την καταδίκη της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης οπαδοί επανεμφανίστηκαν για το γνωστό τελετουργικό μπροστά στο άγαλμα του Λεωνίδα στις Θερμοπύλες, όπου φώναξαν συνθήματα υπέρ του Νίκου Μιχαλολιάκου

Μέλη της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής μετά από πολύ καιρό στην αφάνεια και την πολιτική απομόνωση επανεμφανίστηκαν και πάλι για να κάνουν το γνωστό τελετουργικό τους στο άγαλμα του Λεωνίδα στις Θερμοπύλες.

Ψάλουν τον ύμνο της Χρυσής Αυγής, έχουν ανάψει καπνογόνα και πυρσούς και ζητωκραυγάζουν για τον καταδικασμένο και έγκλειστο στις φυλακές Δομοκού αρχηγό τους.

«Ζήτω ο αρχηγός. Ζήτω η Χρυσή Αυγή. Ζήτω η νίκη» φώναξαν.

Οι οπαδοί της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης που δεν ξεπερνούσαν τους 100 έμειναν στο σημείο για 45 λεπτά. Σύμφωνα με πληροφορίες η αστυνομική διεύθυνση Φθιώτιδας είχε ενημερώσει για τη συγκέντρωση των χρυσαυγιτών και την εισαγγελία.

Κι όλα αυτά περίπου ένα χρόνο μετά την οριστική καταδίκη της ηγεσίας της ΧΑ για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης με σειρά καταδικαστικών αποφάσεων για δολοφονίες, επιθέσεις εναντίον μεταναστών εργατών και κατά συνδικαλιστών.

Το βίντεο ανέβασε στην προσωπική του ιστοσελίδα ο ο βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Σαρακιώτης αφήνοντας αιχμές για την ανοχή της αστυνομίας απέναντι στους αμετανόητους οπαδούς της εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης της ΧΑ. «Στην Ελλάδα του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, δίνεται χώρος για την αναδιάταξη των ακραίων μορφωμάτων» σημείωσε ο κ. Σαρακιώτης.

Η επανεμφάνιση των οπαδών της Χρυσής Αυγής γίνεται μόλις δυο μήνες μετά τη σύλληψη του φυγόδικου υπαρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης Χρήστου Παππά που κρυβόταν για μήνες σε διαμέρισμα στου Ζωγράφου.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 05/09/2021