Ελλάδα

Συναγερμός για την επιστροφή των αδειούχων – Δύο δωρεάν tests για τους ανεμβολίαστους

29.08.2021 | 13:31 Eνσωμάτωση

Οι εκδρομείς του καλοκαιριού επιστρέφουν στις πόλεις τους. Η κίνηση στα λιμάνια είναι μεγάλη ενώ διάχυτη είναι η ανησυχία για τη διασπορά του κορωνοϊού. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που επιστρέφουν από τις διακοπές και σκοπεύουν να κάνουν rapid ή self τεστ, προκειμένου να προστατέψουν τους οικείους τους, αλλά και τους ίδιους.

Το πλοίο μπαίνει στο λιμάνι του Πειραιά γεμάτο τουρίστες αλλά και τους τελευταίους αδειούχους του Αυγούστου. Η μεγάλη επιστροφή ολοκληρώνεται όμως η ανησυχία για διασπορά του κορωνοϊού όλο και αυξάνεται.

Προβληματισμένοι από το αυξημένο ιικό φορτίο στα νησιά είναι οι ταξιδιώτες που επιστρέφουν στον Πειραιά και τονίζουν πως θα κάνουν κάποιο rapid ή self τεστ προκειμένου να προστατέψουν τους οικείους τους αλλά και τους ίδιους.

Πολλοί από τους αδειούχους που έκαναν τις διακοπές τους σε νησιά, δεν κρύβουν ότι τα μέτρα προστασίας ήταν πολύ δύσκολο να τηρηθούν…

Από τη Δευτέρα 30 Αυγούστου έως και τη Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου θα διατίθενται από τα φαρμακεία δύο δωρεάν self tests σε συγκεκριμένες κατηγορίες ανεμβολίαστων πολιτών στο πλαίσιο της προσπάθειας ανάσχεσης της διασποράς. Το αποτέλεσμα θα δηλώνεται στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr και θα εκδίδεται βεβαίωση.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 29/08/2021