Κόσμος

Τρόμος για την επέλαση του τυφώνα Άιντα προς τη Νέα Ορλεάνη

29.08.2021 | 13:32 Eνσωμάτωση

Στις Ηνωμένες Πολιτείες εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι απομακρύνονται από παράκτιες περιοχές στον Κόλπο του Μεξικού για να γλυτώσουν από τον τυφώνα Άιντα. Ο τυφώνας πλησιάζει απειλητικά τη Νέα Ορλεάνη, εκεί όπου οι μνήμες είναι νωπές από το χτύπημα της Κατρίνα.

Μέσα στις επόμενες ώρες ο τυφώνας Άιντα θα πλήξει τη Λουϊζιάνα και το Μισισσιπή. Κινείται προς τη Νέα Ορλεάνη με ανέμους ταχύτητας 150 χλμ την ώρα ενώ ενδέχεται να ξεπεράσουν τα 200 χλμ την ώρα.

Μεγάλες ουρές αυτοκινήτων έχουν σχηματιστεί καθώς πολύς κόσμος προσπαθεί να αποφύγει τον τυφώνα, τα αεροδρόμια κλείνουν το ένα μετά το άλλο.

Εκείνοι που παραμένουν στα σπίτια τους ειδοποιήθηκαν από τις αρχές να φτιάξουν απόθεμα τροφίμων και νερού για τρεις ημέρες, Σαν σήμερα πριν από 16 χρόνια ο τυφώνας Κατρίνα είχε σαρώσει τη Νέα Ορλεάνη, τα φράγματα δεν άντεξαν και η πόλη πλημμύρισε.

Μέσα στο χάος που ακολούθησε έχασαν τη ζωή τους πάνω από 1.800 άνθρωποι ενώ οι ζημιές ξεπέρασαν τα 150 δισεκατομμύρια δολάρια. Στο δρόμο του τυφώνα βρίσκονται επίσης πετρελαϊκές εγκαταστάσεις, μεγάλες βιομηχανικές μονάδες και πυρηνικό εργοστάσιο.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 29/08/2021