Ελλάδα

Τουρκία – Fake News στο ίντερνετ ωθούν πρόσφυγες στα ελληνοτουρκικά σύνορα

29.08.2021 | 13:20 Eνσωμάτωση

Τις τελευταίες ημέρες τα κοινωνικά μέσα στην Τουρκία έχουν κατακλυστεί από μηνύματα που αναφέρουν ότι η Ελλάδα από τις 28 – 31 Αυγούστου θα ανοίξει εκτάκτως τα σύνορα για τους Αφγανούς. Κάποιοι πίστεψαν τις φήμες. Αφγανοί οργανώνουν γκρουπ προκειμένου να μετακινηθούν προς την Αδριανούπολη, στα σύνορα με την Ελλάδα κοντά στις Καστανιές.

Από την πρώτη στιγμή της κρίσης στο Αφγανιστάν η Τουρκία παίζει… περίεργα παιχνίδια, αφού παίζει σε διπλό «ταμπλό».

Από τη μια πλευρά κάνει ανοίγματα στους Ταλιμπάν και από την άλλη «παζάρια» με την Ευρώπη για ένα ενδεχόμενο νέο προσφυγικό κύμα.

Έτσι, σε αυτή την καθόλου τυχαία χρονική συγκυρία στην Τουρκία από το βράδυ της Παρασκευής διακινούνται φήμες περί αύξησης προσφυγικών ροών προς τα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα εκατοντάδες Αφγανοί να μετακινηθούν από χτες μέχρι σήμερα από την Κωνσταντινούπολη προς την Αδριανούπολη, στα σύνορα με την Ελλάδα κοντά στις Καστανιές.

Συγκεκριμένα, από χθες το βράδυ κυκλοφορούν στα κοινωνικά δίκτυα μηνύματα που αναφέρουν ότι η Ελλάδα από τις 28 – 31 Αυγούστου θα ανοίξει εκτάκτως τα σύνορα για τους Αφγανούς. Έτσι, κάποιοι πίστεψαν αυτές τις φήμες και πήραν τα λεωφορεία ή αυτοκίνητα και πήγαν στην περιοχή αυτή.

Ωστόσο η τουρκική στρατοχωροφυλακή τους σταμάτησε κοντά στα σύνορα. Δεν τους επέτρεψαν να πάνε στο σημείο, ενώ πληροφορίες αναφέρουν και ότι από την ελληνική πλευρά είχαν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα.

Προκλητικές δηλώσεις του Χουλουσί Ακάρ

Ο υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ βρέθηκε στον Έβρο, όπου και έκανε προκλητικές δηλώσεις εις βάρος της Ελλάδας.

Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι η Τουρκία αντιμετωπίζει προκλητικές δηλώσεις από την πλευρά της Ελλάδας, παράνομες ενέργειες και ρητορική.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 29/08/2021