Ελλάδα

«Λουκέτο» και τσουχτερό πρόστιμο στο κέντρο που εμφανίζεται ο Νίκος Βέρτης

22.08.2021 | 22:20 Eνσωμάτωση

Η μεταδοτικότητα του κορωνοϊού φαίνεται πως πτοεί τους θαμώνες των νυχτερινών μαγαζιών... Χθες το βράδυ, επιβλήθηκε για μια ακόμη φορά,πρόστιμο και λουκέτο, σε γνωστό νυχτερινό κέντρο στην Αθήνα, όπου εμφανίζεται ο δημοφιλής τραγουδιστής Νίκος Βέρτης, καθώς τα στελέχη της οικονομικής αστυνομίας βρήκαν αρκετούς θαμώνες να μην έχουν το απαραίτητο πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης...

Είναι εικόνες από χθες βράδυ σε γνωστό νυχτερινό κέντρο στο Αιγάλεω, που τραγουδάει ο Νίκος Βέρτης…

Δεκάδες πελάτες διασκεδάζουν άλλοι όρθιοι, άλλοι πάνω στην πίστα και άλλοι καθήμενοι…

Ο ένας πάνω στον άλλον, χωρίς αποστάσεις… Σαν να μην υπάρχει πανδημία.

Εικόνες που προκαλούν ανησυχία, την ώρα που 317 συμπολίτες μας βρίσκονται διασωληνωμένοι στα νοσοκομεία της χώρας μας και τα περισσότερα κρούσματα εντοπίζονται σε νεαρές ηλικίες.

Λίγο πριν τις 2:30 τα ξημερώματα μετά από καταγγελία ότι το νυχτερινό κέντρο δεν τηρούσε τα μέτρα κατά της κορωνοϊού, έγινε έφοδος από την οικονομική αστυνομία.

Οι αρχές επέβαλαν διοικητικό πρόστιμο 10.000 ευρώ και λουκέτο επτά ημερών, καθώς διαπιστώθηκε ότι στον δειγματοληπτικό έλεγχο 30 ατόμων, οι πέντε εξ αυτών δεν έφεραν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή βεβαίωση νόσησης. Επιπλέον, επέτρεπε σε πελάτες να βρίσκονται μόνο όρθιοι και δεν είχε αναρτηθεί έντυπη ή ηλεκτρονική επιγραφή ως προς τον μέγιστο αριθμό ατόμων.

Ο δικηγόρος της επιχείρησης αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι τηρήθηκαν όλα τα μέτρα. Το κέντρο θα λειτουργήσει κανονικά απόψε και το λουκέτο θα μπει από τις 6 τα ξημερώματα.

Το νυχτερινό κέντρο είχε ανοίξει στις 2 Ιουλίου και μετά από μόλις 3 εμφανίσεις του Νίκου Βέρτη, κατέβασε ρολά λόγω των μέτρων της κυβέρνησης.

Όπως ανέφερε η σχετική ανακοίνωση της επιχείρησης στο Instagram: «Ο τρόπος που είναι δομημένοι οι κανονισμοί για αυτές τις ημέρες όμως εν τέλει δεν καθιστούν βιώσιμη την λειτουργία του καταστήματος, ενώ ήταν ξεκάθαρο το μήνυμα του κέντρου διασκέδασης υπέρ του εμβολιασμού: «και επειδή πολλοί μας ρωτάτε καθημερινά σας λέμε πως Ναι εμείς εμβολιαζόμαστε διότι θέλουμε να επιστρέψουμε σύντομα στην κανονικότητα και σε αυτό που ξέρουμε να κάνουμε ελπίζουμε πολύ σύντομα κι εσείς!»

Η εξέλιξη αυτή αποτελεί προάγγελο των κυβερνητικών μέτρων που αναμένεται να ανακοινωθούν, για τους ανεμβολίαστους σε κλειστούς χώρους ψυχαγωγίας την προσεχή Τρίτη.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 22/08/2021