Ελλάδα

Με self test η επιστροφή από τα νησιά – Αυξημένη η κίνηση στο λιμάνι του Πειραιά

22.08.2021 | 23:10 Eνσωμάτωση

Τελειώνουν σιγά σιγά οι καλοκαιρινές διακοπές και οι εκδρομείς επιστρέφουν στη πόλη με αεροπλάνα και καράβια. Στον Πειραιά σήμερα μόνο έφτασαν μέχρι το μεσημέρι τουλάχιστον 27 πλοία από τα νησιά ενώ αναμένονται πολλά ακόμη μέχρι το τέλος της ημέρας. Ο κορωνοϊός πάντως δεν πτόησε πολλούς να ταξιδέψουν με πλοία τηρώντας τα μέτρα προστασίας, αφού η ψυχολογική πίεση από την περασμένη χρονιά ήταν αφόρητη.

Αυτό είναι ένα από τα 27 πλοία που έρχονται σήμερα από τα νησιά του αιγαίου στον Πειραιά και μεταφέρουν αδειούχους αλλά και τουρίστες. Οι επιβάτες περιμένουν στην μπουκαπόρτα του πλοίου. Όλοι τους φορούν μάσκες

Το πλοίο μόλις έχει επιστρέψει από τις κυκλάδες από νησιά που ήταν στο κόκκινο για αυτό και περισσότεροι επιβάτες δηλώνουν πως θα κάνουν σελφ ή ράπιντ τεστ προκειμένου να προστατέψουν τους οικείους τους.

Σύμφωνα τα επίσημα στοιχεία του ΕΟΔΥ αυτή την στιγμή στο κόκκινο βρίσκονται Κυκλάδες, Κρήτη και Δωδεκάνησα.

Στις υγειονομικές αρχές υπάρχει έντονη ανησυχία για τους εκδρομείς που επιστρέφουν, αφού είναι ορατός ο κίνδυνος διασποράς του ιού.

Σύμφωνα με τους ειδικούς οι επιδημιολογικοί δείκτες αυξήθηκαν το καλοκαίρι από το άνοιγμα της εστίασης, αλλά και της χαλαρότητας που δείχνουν, κυρίως οι νέοι, στην εφαρμογή των μέτρων.

ΑΦΙΞΕΙΣ ΣΤΑ ΛΙΜΑΝΙΑ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Σάββατο 21 Αυγούστου
Πειραιάς 28.659
Αργοσαρωνικός 6.016
Λαύριο 2.902
Ραφήνα 7.043
Σύνολο 44.620

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 22/08/2021