Ελλάδα

Οι «φυλές» των τουριστών για το φετινό καλοκαίρι

22.08.2021 | 23:19 Eνσωμάτωση

Ανατροπές έχει προκαλέσει, ακόμη και στις εθνικότητες των επισκεπτών στην Ελλάδα, ο κορωνοϊός, όπως αποκαλύπτουν τα στοιχεία. Γερμανοί και Πολωνοί, στήριξαν τον ελληνικό τουρισμό φέτος, ενώ ταξιδιωτικοί προορισμοί, λιγότεροι δημοφιλείς στο παρελθόν, ανέβηκαν φέτος ψηλά στην προτίμηση των επισκεπτών.

Η κρίση της πανδημίας έφερε νέες εθνικότητες επισκεπτών στη χώρα μας, μέχρι το τέλος Ιουλίου, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Fraport Greece, αλλά και την έρευνα που πραγματοποίησε το Παρατηρητήριο Τουρισμού Δυτικής Κρήτης.

Νέοι «φίλοι» της Ελλάδας

Νέες εθνικότητες, όπως Πολωνοί, Δανοί και Βέλγοι «στηρίζουν» τον ελληνικό τουρισμό, ενώ η βαριά βιομηχανία της χώρας διατήρησε και τους σταθερούς επισκέπτες της από Γερμανία, Βρετανία, Ιταλία και Γαλλία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, τον Ιούλιο του 2021 που καταγράφηκε αξιόλογη τουριστική κίνηση, δεδομένης και της πανδημίας, οι Γερμανοί με 360.134 αφίξεις, πλαισιωμένοι από τους Πολωνούς με 145.555 αφίξεις, τους Ιταλούς με 145.135, τους Γάλλους με 114.658 και τους Βρετανούς με 127.815 που ξεκίνησαν στα μέσα Ιουλίου, συγκρότησαν την πρώτη πεντάδα αφίξεων στα 14 αεροδρόμια της Fraport.

Μάλιστα, τη φετινή σεζόν ήταν εντυπωσιακή και η επισκεψιμότητα Ελλήνων σε νησιά όπως η Σύμη.

Η κρίση της πανδημίας φαίνεται πως έφερε πιο κοντά στη χώρα μας άλλες εθνικότητες.

Με τον Αύγουστο να μην έχει τελειώσει ακόμη αλλά και την τουριστική κίνηση από το εξωτερικό να συνεχίζεται και τις πρώτες εβδομάδες του Σεπτέμβρη, οι επαγγελματίες του τουρισμού ελπίζουν πως η σεζόν θα κλείσει με θετικό πρόσημο.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 22/08/2021