Πολιτική

Αφγανιστάν – Οι Νατοϊκοί φοβούνται ότι ο ISIS θα χτυπήσει αεροπλάνα

22.08.2021 | 22:42 Eνσωμάτωση

Οι Αμερικανοί φοβούνται πυραυλική επίθεση εναντίον μεταγωγικού από το Ισλαμικό Κράτος που ίσως επιχειρήσει να εκμεταλλευτεί το χάος.

Ο σύμβουλος Ασφαλείας του Μπάιντεν, Τζέικ Σάλιβαν δήλωσε ότι υπάρχει κίνδυνος για επιθέσεις εναντίον των μεταγωγικών όχι από τους Ταλιμπάν αλλά από το Ισλαμικό Κράτος, δηλαδή από τους τζιχαντιστές που είναι αντίπαλοι των Ταλιμπάν και ίσως εκμεταλλευτούν το χάος για να χτυπήσουν τα αεροπλάνα.

Τουρκικό κανάλι κατέγραψε αυτές τις εικόνες από γαλλικό μεταγωγικό που εκτοξεύει αντίμετρα για πιθανή πυραυλική επίθεση, ώστε να εκτρέψει τυχόν πυραύλους. Αναφέρεται ότι οι πιλότοι έχουν λάβει οδηγίες για γρήγορες απογειώσεις και προσγειώσεις. Εν τω μεταξύ, έξω από το αεροδρόμιο της Καμπούλ αναπτύχθηκε επίλεκτη δύναμη των Ταλιμπάν με αμερικανικά θωρακισμένα Χάμβι.

Πούτιν: «Το ΝΑΤΟ να μην μεταφέρει Αφγανούς πρόσφυγες στην κεντρική Ασία»

Ο Βλαντιμιρ Πούτιν εξέφρασε ανησυχία ότι μεταξύ των προσφύγων από το Αφγανιστάν μπορεί να είναι εξτρεμιστές που θέλουν μέσω γειτονικών χωρών της κεντρικής Ασίας να χτυπήσουν τη Ρωσία στο μαλακό υπογάστριό της.

Ο πρόεδρος Πούτιν προειδοποίησε το ΝΑΤΟ να μην μεταφέρει σε γειτονικές χώρες της Κεντρικής Ασίας (Ουζμπεκιστάν, Τατζικιστάν, Τουρκμενιστάν) πρόσφυγες σε αναμονή βίζας, λέγοντας ότι κάποιοι από αυτούς ίσως είναι εξτρεμιστές που θα υποδύονται τους πρόσφυγες και θα απειλήσουν την ασφάλεια της Ρωσίας. Να θυμίσουμε ότι καθώς ξεκινούσε η μεγάλη επίθεση των Ταλιμπάν στις αρχές Αυγούστου, η Ρωσία, το Ουζμπεκιστάν και το Τατζικιστάν έκαναν στρατιωτικά γυμνάσια μόλις 20 χλμ από τα σύνορα του Αφγανιστάν.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 22/08/2021