Κόσμος

Κίνα: Εικόνες καταστροφής από τις φονικές πλημμύρες – Τουλάχιστον 35 νεκροί & 8 αγνοούμενοι

22.07.2021 | 13:34

Εικόνες καταστροφής άφησαν πίσω τους οι πλημμύρες που έπληξαν την επαρχία Χενάν στην κεντρική Κίνα. Τουλάχιστον 35 οι νεκροί και 8 οι αγνοούμενοι. Εφιαλτικές στιγμές έζησαν οι επιβάτες στο πλημμυρισμένο μετρό, όπου έχασαν τη ζωή τους 12 άνθρωποι.

Έως και τέσσερις ώρες αγωνίας πέρασαν μέσα στα πλημμυρισμένα βαγόνια οι επιβάτες του μετρό στην πόλη Ζενγκζού της Κίνας.

Τρομοκρατημένοι, με το νερό να φτάνει μέχρι τους ώμους τους και το οξυγόνο να λιγοστεύει, περίμεναν τους διασώστες να φτάσουν και να τους βγάλουν έξω.

Εκατοντάδες άλλοι στοιβάζονται στους διαδρόμους συντήρησης και καλούν σε βοήθεια.

Δεν τα κατάφεραν όλοι. 12 άνθρωποι ανασύρθηκαν νεκροί σε μια από τις αποβάθρες.

Τουλάχιστον 33 είναι οι νεκροί και 8 οι αγνοούμενοι από τις πρωτόγνωρες πλημμύρες. Τα ορμητικά νερά απείλησαν να παρασύρουν εκατοντάδες ανθρώπους.

Περισσότεροι από 200.000 κάτοικοι έφυγαν από τα σπίτια τους για να γλιτώσουν. Τα σωστικά συνεργεία τους μετέφεραν με κάθε τρόπο: Με βάρκες, ακόμα και με μπουλντόζες.

Οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια.

Ο όγκος του νερού που έπεσε μέσα σε τρεις ημέρες ήταν άνευ προηγουμένου στην επαρχία Χενάν, που είναι συνηθισμένη στις πλημμύρες που προκαλεί ο Κίτρινος ποταμός.

Σήραγγα τεσσάρων χιλιομέτρων πλημμύρισε μέσα σε 10 λεπτά. Τα νερά παρέσυραν δεκάδες αυτοκίνητα.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι φονικές πλημμύρες οφείλονται στην κλιματική αλλαγή αλλά και στην εντατική κατασκευή φραγμάτων στην Κίνα, που διαταράσσει το σύστημα εκροής του νερού που φέρνουν οι πλημμύρες.

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 22/07/2021

Κόσμος