Κόσμος

Εντυπωσιακές εικόνες από το γρηγορότερο τρένο στον κόσμο

22.07.2021 | 13:36 Eνσωμάτωση

Μία γέφυρα που σχεδιάστηκε από τον ιδιοφυή καλλιτέχνη της Αναγέννησης Μικελάντζελο τον 16ο αιώνα αιωρήθηκε με μπαλόνια πάνω από τον Τίβερη για πέντε μέρες. Στην Κίνα, παρουσιάστηκε το γρηγορότερο τρένο στον κόσμο που αναπτύσσει ταχύτητα 600 χιλιομέτρων την ώρα.

Εντυπωσιακές εικόνες από το γρηγορότερο τρένο στον κόσμο

Θαυμάστε το γρηγορότερο τρένο του κόσμου.

Είναι κινεζικό, παρουσιάστηκε στο Κινγκντάο της ασιατικής χώρας και είναι τύπου ηλεκτρομαγνητικής ανύψωσης.

Όταν αναπτύσσει ταχύτητα ο συρμός μοιάζει σαν να αιωρείται, χάρη στους ειδικούς μαγνήτες που υπάρχουν στις ράγες και που του επιτρέπουν να γλιστράει πάνω στις γραμμές.

Το ταχύτερο τρένο στον κόσμο εκπέμπει χαμηλά επίπεδα ηχορύπανσης και απαιτεί λιγότερη συντήρηση από άλλα τρένα υψηλής ταχύτητας.

Η σιδηροδρομική γραμμή υψηλής ταχύτητας αποτελεί πλέον τη μεγαλύτερη προτεραιότητα για την Κίνα που θέλει να συνδέσει με τρένο τις μεγαλύτερες πόλεις της, με μειωμένο χρόνο μετακίνησης και κόστος.

Ιταλία: Με μπαλόνια πάνω από τον Τίβερη η γέφυρα που σχεδιάστηκε από τον Μικελάντζελο

Η διάσημη γέφυρα Πόντε Φαρνέζε σχεδιάστηκε τον 16ο αιώνα από τον Αναγεννησιακό καλλιτέχνη Μικελάντζελο όμως δεν χτίσθηκε ποτέ.

Ο λόγος ήταν ο θάνατος του Μικελάντζελο που δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει την ιδέα και την παραγγελία του Πάπα Παύλου του Τρίτου.

Στη σημερινή εποχή, ο Γάλλος Ολιβιέ Γκροζετέτ αποφάσισε να δώσει ένα τέλος στην ιστορική ανυπαρξία της Πόντε Φαρνέζε και έφτιαξε με τη βοήθεια εκατοντάδων εθελοντών μία ίδια γέφυρα από χαρτόνι ύψους 18 μέτρων.

Η ιστορική γέφυρα αιωρήθηκε πάνω από τον Τίβερη για πέντε μέρες και μετά προσγειώθηκε για να ανακυκλωθεί.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 22/07/2021