Πολιτική

Κάλεσμα Μητσοτάκη στους εκπαιδευτικούς να εμβολιαστούν

22.07.2021 | 13:18 Eνσωμάτωση

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κάλεσε τους εκπαιδευτικούς και όλο το προσωπικό στα σχολεία να εμβολιαστούν.

Μιλώντας σε διεθνές συνέδριο για τις συνέπειες της πανδημίας στην ψυχική υγεία, έκανε ξεχωριστή αναφορά στην ψυχική υγεία των παιδιών και πόσο σημαντικό είναι να επιστρέψουν στα θρανία τους από το Σεπτέμβριο.

Ο κ. Μητσοτάκης εξήγησε ότι είναι σημαντικός ο εμβολιασμός καθώς αν ένας εκπαιδευτικός στο δημοτικό νοσήσει, θα είναι δύσκολο να αντικατασταθεί και το σχολείο πάλι θα κλείσει για 1-2 εβδομάδες.

Έτσι για μία ακόμα φορά κάλεσε δασκάλους, καθηγητές και προσωπικό στην εκπαίδευση άμεσα να εμβολιαστούν.

Κατηγορώ σε ΣΥΡΙΖΑ

Κυβερνητικές πηγές υπενθυμίζουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας είχε ταχθεί υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού των υγειονομικών και λένε πως η απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ να καταψηφίσει ειναι καθαρός τυχοδιωκτισμός.

Παράλληλα επικρίνουν και την επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στη Μύκονο. Λένε πως πρόκειται για φαιδρό θέμα, τον κατηγορούν ότι πάει παντού σαν γυρολόγος και πως αυτή τη φορά έχουμε το επεισόδιο «Γυρολόγος Δικαιωματιστής στη Μύκονο».

Από την κυβέρνηση υπογραμμίζουν πως στη Μύκονο η επιδημιολογική εικόνα δείχνει σταθεροποίηση αλλά υπενθυμίζουν ότι τα μέτρα ισχύουν τουλάχιστον μέχρι τη Δευτέρα ενώ το απόγευμα στην ενημέρωση από τον υπουργείο υγείας αναμένεται να δοθουν νέες συστάσεις για τη χρήση της μάσκας στα νησιά.

Πελώνη: Σταθεροποίηση της κατάστασης στη Μύκονο – Τι είπε για τους εμβολιασμούς

Για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας και την εμβολιαστική διαδικασία, ενημέρωσε μεταξύ άλλων η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη κατά την σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Αυξημένη επαγρύπνηση στην χώρα επιβάλλει η επιδημιολογική κατάσταση», είπε ξεκινώντας την ενημέρωση η κ. Πελώνη.

Στην συνέχεια τόνισε πως «πάνω από όλα οφείλουμε να αξιοποιήσουμε το εργαλείο του εμβολιασμού, ώστε να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας και το περιβάλλον μας. Να προσθέσουμε τη δική μας προσπάθεια σε αυτή των πλήρως εμβολιασμένων συμπολιτών μας που έχουν βάλει τη δική τους σφραγίδα στην οικοδόμηση του τείχους ανοσίας. Αυτό θα αναχαιτίσει τις εξάρσεις και τις μεταλλάξεις του ιού και θα μας οδηγήσει στην οικονομική και κοινωνική κανονικότητα».

Αναφερόμενη στους εμβολιασμούς η κ. Πελώνη τόνισε πως σήμερα αναμένεται να ξεπεράσουν τα 10 εκατομμύρια. Ήδη, πάνω από 5.520.000 συμπολίτες μας έχουν κάνει τουλάχιστον την πρώτη δόση και 4.730.000 έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους.

«Είναι θετικό το γεγονός ότι τις τελευταίες εβδομάδες διαπιστώνεται αύξηση στο ρυθμό των ραντεβού που κλείνονται από τους νέους. Όπως και το γεγονός ότι συμπολίτες μας που ήταν επιφυλακτικοί αναθεωρούν τη στάση τους και προσέρχονται στα εμβολιαστικά κέντρα», είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Μιλώντας για το Freedom Pass, σημείωσε πως μετά το άνοιγμα της πλατφόρμας από την Τρίτη, έχουν ήδη συμπληρώσει την αίτηση για παραλαβή της κάρτας, 140.000 νέοι 18-25 ετών που έχουν εμβολιαστεί, μέσω του gov.gr, και 4.500 νέοι μέσω ΚΕΠ.

Ερωτηθείσα για τα μέτρα που έχουν ληφθεί για την Μύκονο, είπε ότι «υπάρχει μια σταθεροποίηση της κατάστασης, είναι σημαντικό να τηρούνται τα μέτρα ειδικά σε χώρους συγχρωτισμού και πάνω απ’ όλα να σπεύσουμε όλοι να εμβολιαστούμε».

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 22/07/2021