Ελλάδα

Wheels in charge: Το εκτενές αφιέρωμα του in.gr στην ηλεκτροκίνηση

21.07.2021 | 14:01 Eνσωμάτωση

Η εποχή της ηλεκτροκίνησης έχει ήδη ξεκινήσει. Μέσα στα επόμενα χρόνια σταδιακά το σύνολο των αυτοκίνητων θα είναι ηλεκτρικά. Το in.gr με ένα εκτενές αφιέρωμα δίνει απαντήσεις για τη μετάβαση από ένα συμβατικό σε ένα ηλεκτρικό όχημα.

Την ώρα που η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει θέσει ως στόχο μετά το 2035, δηλαδή μόλις σε 14 χρόνια από σήμερα, την κατάργηση κινητήρων βενζίνης και πετρελαίου, το in.gr ανοίγει τον φάκελο ηλεκτροκίνηση στην Ελλάδα.

Με ένα κλικ θα βρείτε το αλφάβητο της μετάβασης στην νέα ηλεκτρική εποχή. Τι κοινό έχουν αυτοί οι κινητήρες με το παρελθόν και τι νέο μας φέρνει. Μιλάμε για έναν εκτενή οδηγό με όλες τις πληροφορίες της νέας τεχνολογίας.

Το βασικό που θα μας απασχολεί είναι η αυτονομία των οχημάτων. Στο αφιέρωμα του in.gr θα βρείτε κάθε πληροφορία για τον κύκλο ζωής των μπαταριών και θα σας λύσουν όλα σας τα ερωτήματα.

Ήδη, η μια μετά την άλλη αυτοκινητοβιομηχανίες παρουσιάζουν στο κοινό ηλεκτροκίνητα οχήματα. Κλικάροντας στο «wheels in charge» θα ανακαλύψετε οκτώ προτάσεις αμιγώς ηλεκτροκίνητων μοντέλων που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά και αξίζουν την προσοχή μας.

Ένα επιπλέον θέμα που μας απασχολεί είναι το δίκτυο φορτιστών στις ευρωπαϊκές χώρες καθώς όποιος επιθυμεί να αγοράσει ένα ηλεκτροκίνητο όχημα εξαρτάται άμεσα και απολύτως από τις υφιστάμενες υποδομές. Ολλανδία, Γαλλία, Γερμανία, έχουν τρέξει πιο γρήγορα σε αυτό το ζήτημα ενώ η Ελλάδα φιγουράρει στη λίστα με τις χώρες που έχουν τον μικρότερο αριθμό φορτιστών.

Όσοι ακόμα διστάζουν να επενδύσουν σε ένα αμιγώς ηλεκτροκίνητο το in.gr δίνει έξι εναλλακτικές προτάσεις αυτοκίνητων που μπαίνουν στην πρίζα αλλά διαθέτουν και κινητήρα εσωτερικής καύσης, εξασφαλίζοντας ιδιαίτερα χαμηλές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα αλλά και «πλήρη» αυτονομία.

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 21/07/2021