Ελλάδα

Κηδεύεται ο Τόλης Βοσκόπουλος – Συγκινητικό «αντίο» από φίλους και συγγενείς

21.07.2021 | 13:34 Eνσωμάτωση

Με νοσταλγία και μεγάλη συγκίνηση αποχαιρετά ο καλλιτεχνικός κόσμος τον Τόλη Βοσκόπουλο, που έφυγε από τη ζωή την περασμένη Δευτέρα. Μιλώντας στο Μega, συνθέτες, ερμηνευτές και μουσικοί μιλούν για τον τελευταίο πρίγκιπα της νύχτας, που άφησε το αποτύπωμά του στο ελληνικό τραγούδι.

«Ανεπανάληπτος».

Απ’ όσα μεγάλα τραγούδια έχει πει ο Τόλης Βοσκόπουλος, αυτός ο τίτλος είναι ο μοναδικός που θα μπορούσε να τον χαρακτηρίσει. Γιατί ο «πρίγκιπας» του ελληνικού τραγουδιού υπήρξε μοναδικός σε κάθε πτυχή της ζωής και της καριέρας του.

Ανεπανάληπτος ερμηνευτής, αλλά και συνθέτης τεράστιων επιτυχιών που έγραψαν ιστορία.

Ένας πολυδιάστατος καλλιτέχνης. Αγαπητός σε όλους. Στη σπουδαία καριέρα του συμπορεύτηκε με σημαντικά πρόσωπα, ενώ μάλιστα ανέδειξε και νεότερους καλλιτέχνες.

Εξήντα χρόνια επιτυχημένης μουσικής διαδρομής, χιλιάδες τραγούδια, μεγάλες επιτυχίες, σημαντικές συνεργασίες συνέθεσαν την πλούσια διαδρομή ενός σπουδαίου καλλιτέχνη.

Ο αριστοκράτης της πίστας άφησε δυσαναπλήρωτο κενό, μένει όμως ζωντανός μέσα από τα αναρίθμητα τραγούδια που ερμήνευσε. Με μια αισθαντική φωνή που πλημμύριζε συναισθήματα. Μια φωνή που έβγαινε από την ψυχή και την καρδιά του.

Καλλιτεχνική φύση από τη γέννα του, ο Τόλης Βοσκόπουλος διακρίθηκε σε πολλούς και διαφορετικούς χώρους. Πάντα πρωτοποριακός και καινοτόμος, έσπασε ταμπού σε θέατρο, κινηματογράφο, πίστα και δισκογραφία, αφήνοντας μυθικές εμφανίσεις.

Ένας ερμηνευτής – μύθος για πολλές και διαφορετικές γενιές. Ο Τόλης Βοσκόπουλος ήταν, είναι και θα παραμείνει ανεπανάληπτος.

Η εξόδιος ακολουθία

Στις 15:00 το μεσημέρι στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών θα γίνει η κηδεία του, Τόλη Βοσκόπουλου.

Συγγενείς, φίλοι και θαυμαστές θα πουν το τελευταίο αντίο στον σπουδαίο ερμηνευτή που επί δεκαετίες βρισκόταν στην κορυφή του ελληνικού λαϊκού τραγουδιού.

Με απόφαση του δημάρχου Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη, θα πραγματοποιηθεί τιμής ένεκεν με δημοτική δαπάνη

Σημειώνεται ότι μέχρι τις 3:00 που θα ψαλεί η νεκρώσιμη ακολουθία, η σορός του θα βρίσκεται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του νεκροταφείου, όπου θα έχουν τη δυνατότητα να του πουν το τελευταίο «αντίο» μόνο τα δικά του πρόσωπα, καθώς λόγω της πανδημίας δεν θα πραγματοποιηθεί λαϊκό προσκύνημα.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 21/07/2021