Ελλάδα

Με πιστοποιητικό εμβολιασμού η είσοδος σε μπουζούκια & κλαμπ – Προβληματισμός για τα beach bar

16.07.2021 | 20:21

Αλλαγές στη λειτουργεία των νυχτερινών κέντρων διασκέδασης προβλέπει η Κοινή Υπουργική Απόφαση για τα νέα μέτρα κατά της πανδημίας.

Νυχτερινή διασκέδαση αυστηρά μόνο για εμβολιασμένους προβλέπουν τα νέα μέτρα τα οποία θα ισχύσουν μέχρι την 31η Αυγούστου.

Η Κοινή Υπουργική Απόφαση επιφύλασσε μια ανατροπή της τελευταίας στιγμής. Η είσοδος σε νυχτερινά κλαμπ και μπουζούκια θα επιτρέπεται μόνο σε όσους είναι εμβολιασμένοι και μάλιστα τα συγκεκριμένα καταστήματα θα λειτουργούν με πληρότητα που θα φτάνει το 85%.

Τέλος ο χορός στην πίστα

Πρεμιέρα κάνουν σήμερα οι μεγάλες πίστες της Παραλιακής και μαζί τους ξεκινά η εφαρμογή των νέων μέτρων. Όσοι είναι ανεμβολίαστοι θα τρώνε «πόρτα», κάτι που ωστόσο δεν έχει αντίκτυπο στις κρατήσεις.

Ο λουλουδοπόλεμος επιτρέπεται κανονικά αλλά εκείνοι που θα θελήσουν να ρίξουν μια στροφή στην πίστα θα πρέπει να περιμένουν τουλάχιστον μέχρι το επόμενο καλοκαίρι.

Οι πελάτες των υπαίθριων νυχτερινών κέντρων θα πρέπει να έχουν μαζί τους το πιστοποιητικό εμβολιασμού, καθώς και την ταυτότητά τους προκειμένου να ελεγχθούν ώστε να εισέλθουν στο κατάστημα.

Η πληρότητα του 85% για εμβολιασμένους ισχύει για όλους τους υπαίθριους χώρους ψυχαγωγίας καθήμενων, πλην γηπέδων, ενώ οι έλεγχοι θα γίνονται μέσω της ειδικής πλατφόρμας «Covid Free Gr».

Στον «αέρα» τα beach bars

Στους κλειστούς χώρους θα επιτρέπονται μόνο εμβολιασμένοι ενώ σε όλα τα καταστήματα εστίασης οι πελάτες θα είναι καθιστοί.

Στον «αέρα» ωστόσο βρίσκονται οι ιδιοκτήτες beach bars καθώς αρκετά από αυτά λειτουργούν το βράδυ ως κλαμπ.

Η χρήση μάσκας παραμένει υποχρεωτική τόσο σε θέατρα και σινεμά όσο και στα υπαίθρια νυχτερινά μαγαζιά τα οποία θα δέχονται μόνο εμβολιασμένους.

Τα νέα μέτρα στη διασκέδαση έχουν ισχύ από σήμερα, με την ελπίδα πως θα έχουν αποτέλεσμα και θα φέρουν περισσότερο κόσμο και λιγότερους περιορισμούς από τον Σεπτέμβριο.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 16/07/2021

Ελλάδα