Πολιτική

Κορωνοϊός: «Ανάβει» η πολιτική κόντρα για απολύσεις ανεμβολίαστων & υποχρεωτικούς εμβολιασμούς

16.07.2021 | 21:26 Eνσωμάτωση

Βήμα βήμα θέλει να ξεδιπλώσει η κυβέρνηση το σχέδιό της για την ενίσχυση του εμβολιαστικού κύματος, με προσεκτικές αποφάσεις για την υποχρεοτικότητα και επικοινωνιακή αντεπίθεση προς τους ανεμβολίαστους.

«H πρόκληση είναι να πείσουμε τους πολίτες να εμβολιαστούν. Έχουμε φτάσει και εμείς σε αυτό το σημείο. Και είμαι στην ευχάριστη θέση να αναφέρω πως με την ολοκληρωμένη εκστρατεία που έχουμε οργανώσει, και πιστεύω με την κατάλληλη ισορροπία μεταξύ κινήτρων και αντικινήτρων, βλέπουμε τους εμβολιασμούς να αυξάνονται σημαντικά τις τελευταίες εβδομάδες και πρέπει να συνεχίσουμε σε αυτή την πορεία», δήλωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Εμβολιαστείτε» το μήνυμα και του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, από την Κρήτη όπου περιοδεύει.

«Πρέπει να περάσουμε όλοι το μήνυμα στους συμπολίτες μας για τον εμβολιασμό αλλά και το μήνυμα προς την πλευρά της κυβέρνησης ότι πρέπει να κάνει το παν για να ενώνει τους πολίτες τούτη την ώρα και όχι για να διχάζει», σημείωσε ο κ. Τσίπρας.

«Θα γίνουν απολύσεις ανεμβολίαστων»

Ο Άδωνις Γεωργιάδης εμφανίστηκε βέβαιος ότι θα γίνουν απολύσεις, τονίζοντας ωστόσο ότι δε θα γίνει αλλαγή νομοθεσίας καθώς η υφιστάμενη καλύπτει τον εργοδότη που θα επιλέξει να απολύσει ανεμβολίαστο εργαζόμενο.

«Θα γίνουν σίγουρα απολύσεις. Αναπόφευκτα θα γίνουν απολύσεις όταν υπάρχει περίπτωση η επιχείρηση να καταστραφεί».

Στη Βουλή, ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, συγκρούστηκε με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Ζαχαριάδη για την υποχρεοτικότητα και τις κυρώσεις σε όσους πουν «όχι» στο εμβόλιο.

«Εμείς λέμε υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για υγειονομικούς και για φροντιστές ηλικιωμένων. Εμείς είπαμε ότι κύρωση είναι η αναστολή. Όλο αυτό θα εξειδικευθεί νομικά», είπε ο Μάκης Βορίδης.

Για λανθασμένους χειρισμούς κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη η Φώφη Γεννηματά κατά την επίσκεψή της στην Αργολίδα.

«Το μήνυμα του ΚΙΝ.ΑΛ είναι ένα. Εμβολιαζόμαστε γιατί νοιαζόμαστε».

Φουντώνει η συζήτηση για τα πανεπιστήμια

Την ίδια ώρα, στο υπουργείο Παιδείας ανοίγει η συζήτηση για τη λειτουργία του νέου ακαδημαϊκού έτους με φοιτητές που θα μπαίνουν στα αμφιθέατρα πιθανότατα μόνο εμβολιασμένοι ή με rapid test.

Ήδη πάντως η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως προανήγγειλε πως μέσα στα πανεπιστήμια θα ξεκινήσει ευρεία λειτουργία εμβολιαστικών κέντρων.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 16/07/2021