Ελλάδα

Η Εκκλησία στηρίζει τον εμβολιασμό – Κυρώσεις στους «αρνητές» ιεράρχες

13.07.2021 | 20:08

«Πλάτη» στην μεγάλη προσπάθεια να ενισχυθούν οι εμβολιασμοί αποφάσισε να βάλει η εκκλησία μετά την συνεδρίαση της Διαρκούς Ιερας Συνόδου αποφασίστηκε να βγει εγκύκλιος που θα μοιράζεται στους πιστούς και θα τους προτρέπει να εμβολιαστούν ενώ ταυτοχρονα θα προβλέπονται κυρώσεις για τους ιερείς αρνητές του ιού.

Ειδικότερα, μετά τη σημερινή κρίσιμη συνεδρίαση η Διαρκής Ιερά Σύνοδος (ΔΙΣ) αποφάσισε:

1. Εμβολιασμός: Αποκλειστική λύση / Ελεύθερη επιλογή
2. Περιορισμός ακραίων ιερωμένων
3. Η θέση της Συνόδου η μοναδική επίσημη

Ακόμα, σύμφωνα με την ΔΙΣ ο εμβολιασμός είναι ελεύθερη επιλογή αλλά η αποκλειστική λύση για την αναχαίτηση της πανδημίας.

Επιπλέον, αποφασίστηκε ο περιορισμός και η «απομόνωση» ακραίων φωνών επιβάλλοντας ακόμη και κυρώσεις σε ιεράρχες που με τα κηρύγματα τους θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία

Παράλληλα υπογραμμίστηκε ότι μόνη αρμόδια να εκφέρει τις απόψεις της Εκκλησίας της Ελλάδος είναι η Διαρκής Ιερά Σύνοδος

Και πρόκειται να στείλει σχετική εγκύκλιο στην Αρχιεπισκοπή και στις Μητροπόλεις με σκοπό οι ιερείς να ενημερώνουν τους πιστούς για τη διδασκαλία της Εκκλησίας σε θέματα πανδημιών

Συνάντηση Ιερώνυμου με Κικίλια και Τσίοδρα

Νωρίτερα σήμερα Βασίλης Κικίλιας και Σωτήρης Τσιόδρας συμμετείχαν στη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου, που έγινε με πρωτοφανή μέτρα ασφαλείας εξαιτίας της πρόσφατης επίθεσης με καυστικό υγρό.

Οι ιεράρχες ενημερώθηκαν για την πορεία της πανδημίας αλλά και την ανάγκη εμβολιασμού όλων των πολιτών.

Το επόμενο χρονικό διάστημα η Εκκλησία της Ελλάδος θα διανείμει και φυλλάδιο προς τους πιστούς στο οποίο θα επιχειρεί να κάμψει οποιεσδήποτε παρανοήσεις σχετικά με τον εμβολιασμό και την πανδημία.

 

 

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 13/07/2021

Ελλάδα