Υγεία

Στη δίνη της μετάλλαξης «Δέλτα» νέοι και ανεμβολίαστοι

13.07.2021 | 20:21 Eνσωμάτωση

Στον κλοιό της μετάλλαξης «Δέλτα» βρίσκεται η χώρα καθώς χιλιάδες κρούσματα είναι νέοι, παιδιά και βρέφη.

Η μετάλλαξη Δέλτα μεταδίδεται ευκολότερα και με ταχύτερους ρυθμούς. Χτύπησε την πόρτα της χώρας και δίνει καθημερινά τετραψήφιο αριθμό κρουσμάτων με την αύξηση να φτάνει στο 150 %.

Το 75% των κρουσμάτων εντοπίζεται σε ηλικίες κάτω των 34 ετών (ΤΡΥΠΗΜΑ ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΕΥΑΛΩΤΕΣ ΟΙ ΗΛΙΚΙΕΣ 15-24)και συγκεκριμένα στις ηλικίες 15 έως 24. Ενώ το 70% των στελεχών της «Δέλτα» εντοπίστηκαν σε άτομα ηλικίας μικρότερης των 40 ετών. Για αυτό και καθημερινά οι ηλικιακές αυτές ομαδες σπεύδουν να εξεταστούν σε σημεία που γινονται rapid test .

Με το τέταρτο κύμα πανδημίας να έρχεται πιο γρήγορα από όσο περιμέναμε η καθηγήτρια επιδημιολογίας Αθηνά Λινού μιλώντας στο μέγκα τόνισε ότι ο κορωνοιος «θα χτυπήσει» τους ανεμβολίαστους και επέμενε  στην επαναφορά των μέτρων, όπως η χρήση μάσκας , ώστε να μπει φρένο στην εξάπλωση του ιού.

Το μεγάλο εμβολιαστικό στοίχημα

Μεγάλο στοίχημα αυτή τη στιγμή, η εμβολιαστική οχύρωση της χώρας ως το τέλος του καλοκαιριού. Σύμφωνα με τους ειδικούς πρέπει να εμβολιαστούν μέχρι το Σεπτέμβρη όλοι οι άνω των 50 γιατί θα νοσήσουν και μάλιστα πιο βαριά

Το 70,5% αγγίζει το ποσοστό εμβολιασμένων στις ηλικίες 55-59 ετών , ενώ στην ηλικιακή ομάδα 50-54, το 66% έχει ήδη εμβολιαστεί .

Στην ηλικιακή ομάδα 25-29, το 37% έχει ήδη εμβολιαστεί και αν υπολογίσουμε και τα ραντεβού το ποσοστό εμβολιασμένων ανέρχεται στο 41%.

Για την ηλικιακή ομάδα 18-24, το 24% έχει ήδη εμβολιαστεί με τουλάχιστον μια δόση και μαζί με τα ραντεβού ανέρχεται στο 29%.

Το τέταρτο κύμα φουσκώνει και θα κορυφωθεί σύμφωνα με τους ειδικούς τον Αύγουστο.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 13/07/2021