Ελλάδα

Ξέφρενα «κορωνο – πάρτι» από άκρη σε άκρη σε όλη τη χώρα

10.07.2021 | 20:30 Eνσωμάτωση

Το MEGA έχει εξασφαλίσει αποκλειστικά πλάνα από μπαρ όπου παρά τα μέτρα όλοι οι πελάτες είναι όρθιοι και χορεύουν αγκαλιά και στην Αθήνα αλλά και σε νησιά. Στην Μύκονο το παρτι ξεκίνησε σε beach club και στη συνέχεια… prive σε βίλα. Σην Πάτρα όπου η επέμβαση της αστυνομίας έδωσε τέλος σε πάρτι στην παραλία πριν καν αρχίσει, ενώ λίγες ώρες μετά η αστυνομία της Πάτρας σταμάτησε και γλέντι γάμου όπου οι καλεσμένοι χόρευαν ενώ απαγορεύετα. Πάντως οι επιχειρηματίες απειλούνται με πρόστιμα και λουκέτα, ακόμα και αναδρομικά… για βίντεο που θα αναρτηθούν στα social media και δείχνουν παράβαση των μέτρων.

Ξέφρενα πάρτι σε όλη την Ελλάδα…

Πάρτι όχι για καθήμενους… όπως βλέπετε στις αποκλειστικές εικόνες που εξασφάλισε το mega αλλά για όρθιους… που χορεύουν και τραγουδάν ο ένας δίπλα στον άλλο…

Οι εικόνες που βλέπετε είναι από τη Μύκονο.

Ξέφρενο πάρτι στα ματαγίάνια, παρτι σε beach club και στη συνέχεια… prive party σε βίλα με θέα.. ολόκληρο το νησί…

Μάσκες και αποστάσεις είναι λέξεις άγνωστες, το αλκοόλ άφθονο, η μουσική στη διαπασών.

Κι όλα αυτά τη στιγμή που οι επιχειρηματίες απειλούνται με αυστηρά πρόστιμα αλλά και λουκέτο

Ακόμα και αναδρομικά… για βίντεο που θα αναρτηθούν στα social media.

Με ανοικτή κοινή επιστολή τους προς τον πρωθυπουργό και τους αρμόδιους υπουργούς τα δύο σωματεία των επιχειρηματιών της Μυκόνου προειδοποιούν με δυναμικές αντιδράσεις.

“Είναι τουλάχιστον αδιανόητο μία κυβέρνηση – υποτίθεται φιλική προς την επιχειρηματικότητα- αντί να βρίσκει λύσεις στα προβλήματα να αποφασίζει την επιβολή εξοντωτικών προστίμων και ποινών επειδή κάποιος πελάτης θα είναι όρθιος στο τραπέζι του ή επειδή θα κάνει το αποτρόπαιο “έγκλημα” να χορέψει όταν ακούσει μουσική”

Tα πάρτι αποδεικνύονται αιτία νούμερο 1, στην αύξηση των κρουσμάτων των τελευταίων ημερών… με τους νέους να κινδυνεύουν περισσότερο εξαιτίας της μεγάλης μεταδοτικότητας της ινδικής μετάλλαξης.

Στην ηλικιακή ομάδα 18- 24 ετών το ποσοστό των ανεμβολίαστων ξεπερνά το 83%.

Κι αυτές είναι εικόνες από την Πάτρα όπου η επέμβαση της αστυνομίας έδωσε τέλος σε πάρτι στην παραλία πριν καν αρχίσει…

Πριν στηθούν ηχεία, κονσόλες και τα φωτορυθμικά… το πάρτι έληξε…

λίγες ώρες μετά… η αστυνομία της πάτρας σταμάτησε και γλέντι γάμου ελληνοαμερικανικών όπου οι καλεσμένοι χόρευαν ενώ απαγορεύεται…

Οι αστυνομικοί «σφράγισαν» το κέντρο, επέβαλαν πρόστιμο και προσήγαγαν τον ιδιοκτήτη.. αν και είχε προειδοποιήσει τους καλεσμένους ότι ο χορός απαγορεύεται.

Πρόστιμα 174.400 ευρώ για παραβίαση των μέτρων

Οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες (ΕΛ.ΑΣ, Λιμενικό Σώμα, ΕΑΔ, ΔΙ.Μ.Ε.Α., Σ.ΕΠ.Ε, Περιφέρειες και Δημοτική Αστυνομία) διενήργησαν την Παρασκευή 9 Ιουλίου συνολικά 115.892 ελέγχους και κατέγραψαν 314 περιπτώσεις παράβασης των μέτρων επιδημιολογικού συναγερμού.

Συνολικά, επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 174.400 ευρώ και κύρωση αναστολής λειτουργίας σε 46 επιχειρήσεις.

Η Ελληνική Αστυνομία επιφορτίστηκε με τον κύριο όγκο των ελέγχων (99.716).

Κυριότερες παραβάσεις:

1. Μη χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους/Μη τήρηση αποστάσεων.

2. Μη τήρηση της αναστολής λειτουργίας/Ειδικών κανόνων λειτουργίας του κλάδου.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 10/07/2021