Ελλάδα

Ιστορίες πίσω από τα κάγκελα της φυλακής

10.07.2021 | 21:20 Eνσωμάτωση

Ιστορίες πίσω από τα κάγκελα των φυλακών για τη συνέχεια. Ιστορίες κρατουμένων που απασχόλησαν το τελευταίο διάστημα την επικαιρότητα περιπλέκονται μεταξύ τους. Ο αρχιμανδρίτης που έριξε το βιτριόλι έχει γνωριστεί με τον πιλότο ο οποίος δολοφόνησε την Καρολάιν, αλλά και τον 49χρονο ελαιοχρωματιστή ο οποίος έκλεψε τον πίνακα του Πικάσο. Σύμφωνα με τον δικηγόρο του αρχιμανδρίτη ο εντολέας του έχει σχέσεις με όλους τους συγκρατούμενούς του, μάλιστα πολλούς του εξομολογεί

Απόλυτα προσαρμοσμένος στις συνθήκες που επικρατούν στη ΣΤ΄πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού είναι, σύμφωνα με όσα λέει ο δικηγόρος του στο Mega, ο 33χρονος πιλότος, σχεδόν είκοσι ημέρες μετά την απόφαση των δικαστικών αρχών να οδηγηθεί στις φυλακές για τη δολοφονία της 20χρονης συζύγου του, Καρολάιν.

Μάλιστα, αναμένει και την απόφαση του συμβουλίου των φυλακών για τον χώρο που θα εργαστεί.

«Υπάρχει απόλυτη, προσαρμογή του εντολέως μου (στις φυλακές), σεβόμενος πάντα και τους κανόνες εντός σωφρονιστικού καταστήματος…Ενδεχομένως, από ό,τι λένε (θα απασχοληθεί) σε επίπεδο καντίνας, από εκεί δηλαδή που προμηθεύονται τα τρόφιμα οι κρατούμενοι αλλά αυτό είναι κάτι που μεταβάλλεται εύκολα γιατί είναι ανάλογα τις ανάγκες της υπηρεσίας»

Ο δολοφόνος της 20χρονης Καρολάϊν κρατείται σε διπλανό κελί από τον παρουσιαστή Μένιο Φουρθώτη μαζί με άλλους τρεις κρατούμενους. Σύμφωνα μάλιστα με την εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» οι φύλακες τον έχουν δει να συνομιλεί με τον παρουσιαστή αλλά και άλλους κρατούμενους, δείχνοντας απαθής για όσα έκανε.

Για λίγες ημέρες στη ΣΤ’ πτέρυγα κρατήθηκε και ο αρχιμανδρίτης που σκόρπισε τον τρόμο στη Μονή Πετράκη όταν πέταξε καυστικό υγρό και τραυμάτισε επτά Μητροπολίτες, τον γραμματέα και τον φρουρό του συνοδικού δικαστηρίου. Ο ιερέας μάλιστα σύμφωνα με τον δικηγόρο του διατηρεί άψογες σχέσεις με όλους τους κρατουμένους, αρκετούς εκ των οποίων τους έχει…εξομολογήσει. Μεταξύ αυτών και ο 33χρονος πιλότος.

«Μου είπε ότι όλοι οι κρατούμενοι στις φυλακές Κορυδαλλού με τους οποίους έχει αναπτύξει μία φιλική σχέση, έρχονται από μόνοι τους, αλλά και εκείνος, όποιον μπορεί να βοηθήσει μέσα στις φυλακές το κάνει, και τους εξομολογεί…Τον συγκρατούμενο του πιλότο μου έχει μεταφερθεί ότι τον είδε…»

«Δεν το γνωρίζω καθόλου, δεν έχουμε αναφερθεί καθόλου με τον εντολέα μου σε αυτό. Τώρα, εάν τον έχει συναντήσει ή όχι, αυτό το αγνοώ απόλυτα»

Στις φυλακές Κορυδαλλού αυτήν την περίοδο πέρα από τον 33χρονο πιλότο, τον ιερέα με το καυστικό υγρό και τον Μένιο Φουρθιώτη, κρατούνται ακόμα ο ελαιοχρωματιστής ληστής των πινάκων της Εθνικής Πινακοθήκης, ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος και ο Παναγιώτης Βλαστός.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 10/07/2021