Κόσμος

Ολλανδία: Νέο λουκέτο στη νυχτερινή διασκέδαση

10.07.2021 | 20:53 Eνσωμάτωση

Μόνο δυο εβδομάδες πρόλαβαν να χαρούν οι Ολλανδοί τη νυχτερινή διασκέδαση. Τα μπαρ και κλαμπ που είχαν ανοίξει στις 26 Ιουνίου ξανακλείνουν από σήμερα μέχρι τα μέσα Αυγούστου.

Οι ολλανδικές αρχές εκτιμούν ότι είναι αδύνατο να διασφαλιστούν οι κοινωνικές αποστάσεις στα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης. Επίσης, σταματούν τα πολυήμερα φεστιβάλ ενώ θα κλείνουν νωρίτερα καφέ και εστιατόρια. Η στροφή κρίθηκε αναγκαία από την κυβέρνηση Ρούτε καθώς η προηγούμενη χαλάρωση έφερε έξαρση της πανδημίας. Μέσα σε μία εβδομάδα τα ημερήσια κρούσματα εκτοξεύτηκαν από 1.000 σε 7.000

Στην Ισπανία, εκατοντάδες νέοι κατέβηκαν σε παρέες στην παραλία, μετά την απόφαση των τοπικών αρχών της Καταλονίας να ξανακλείσουν τα κλαμπ, τρεις εβδομάδες μετά τη χαλάρωση των μέτρων που οδήγησε σε έξαρση κρουσμάτων κορωνοϊού. Αρχικά η αστυνομία έκανε περιπολίες για να αποθαρρύνει τους νέους και στη συνέχεια έστησε μπλόκα για να σταματήσει όσους κατευθύνονταν στην παραλία. Οι αστυνομικοί έβαλαν πρώτα στο στόχαστρο τους πλανόδιους πωλητές, κατάσχοντας κιβώτια μπύρας, και στη συνέχεια απώθησαν τους νεαρούς.

Αντίθετα, στη Γαλλία επαναλειτούργησαν από χθες το βράδυ τα νυχτερινά κέντρα, με χωρητικότητα 75% και ως προϋπόθεση για την είσοδο το εμβόλιο ή αρνητικό μοριακό τεστ ή τεστ αντιγόνου. Διάχυτος είναι ο φόβος για επιστροφή σε περιοριστικά μέτρα καθώς ο πρόεδρος Μακρόν θα απευθύνει διάγγελμα το βράδυ της Δευτέρας. Η κυβέρνηση ετοιμάζει νόμο για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό του υγειονομικού προσωπικού καθώς και του προσωπικού στα κέντρα φροντίδας ηλικιωμένων.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 10/07/2021