Ελλάδα

Εντυπωσιακές εικόνες από την επίδειξη των Ελλήνων κομάντο στα Μέγαρα

30.06.2021 | 13:35 Eνσωμάτωση

Μήνυμα αποτροπής προς την Τουρκία στέλνουν οι ένοπλες δυνάμεις με τη νεοσυσταθήσα διοίκηση ειδικού πολέμου η οποία προχώρησε σε μια εντυπωσιακή επίδειξη των δυνατοτήτων της σήμερα το πρωί. Στην άσκηση συμμετείχαν όλες οι ειδικές δυνάμεις, αλεξιπτωτιστές, πεζοναύτες, και λοκατζήδες.

Μήνυμα ισχύος και αποφασιστικότητας από την νεοσυσταθείσα Διοίκηση Ειδικού Πολέμου στην περιοχή της Πάχης Μεγάρων.

Από τα σενάρια που πραγματοποιήθηκαν έγινε επίδειξη των επιχειρησιακών ικανοτήτων των μονάδων που καθοδηγεί πλέον η ΔΕΠ.

Ανάμεσα στα αντικείμενα που εκτελέστηκαν καταδεικνύοντας και την υψηλότατη κατάρτιση των κομμάντος της χώρας ήταν η ανακατάληψη βραχονησίδας, καθοδήγηση πυρών αεροσκαφών F-16 και επιθετικών ελικοπτέρων Απάτσι με καταδείκτη λέιζερ, μη συναινετική νηοψία με χρήση σκαφών Ειδικών Επιχειρήσεων Μαρκ 5 και ελικοπτέρων Aegean hawk και απαγκίστρωση προσωπικού από τη θάλασσα με τη μέθοδο SPIES, με Ε/Π CH-47D.

«Ως χώρα, εφαρμόζουμε πάντα μια πολιτική που στηρίζεται στις αρχές της καλής γειτονίας, του σεβασμού του διεθνούς δικαίου και του ευρωπαϊκού κεκτημένου. Μία πολιτική που κάνει την Ελλάδα να στέκεται ακλόνητη μπροστά σε κάθε επιβουλή, συνθέτοντας έναν ενιαίο και αδιαπέραστο ιστό σε γη, θάλασσα και αέρα.»

Συμμετείχε προσωπικό από το σύνολο των Μονάδων της ΔΕΠ δηλαδή Μονάδες Αλεξιπτωτιστών, Πεζοναυτών, Αμφιβίων Καταδρομών, το Τμήμα Ναυτικών Ειδικών Επιχειρήσεων, η Μοίρα Επιχειρήσεων Έρευνας και Διάσωσης, η Μοίρα Αεροπορικών Ειδικών Επιχειρήσεων, το 865 Τάγμα Εναερίου Εφοδιασμού καθώς και μέσα και από τους τρείς Κλάδους των ΕΔ.

«Όπως έχει τονισθεί από τα πλέον επίσημα χείλη της Πατρίδας μας, η Ελλάς δεν διεκδικεί από κανέναν κάτι που δεν της ανήκει, αλλά ταυτόχρονα και εύλογα δεν είναι διατεθειμένη να παραχωρήσει τίποτε και σε κανέναν.»

Αξίζει να σημειωθεί πως την επίδειξη παρακολούθησαν οι Πρέσβεις της Αλβανίας της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας, των ΗΠΑ και της Κύπρου.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 30/06/2021