Ελλάδα

«Καμίνι» όλη η χώρα: «Κοκτέιλ» καύσωνα & αποπνικτικής ατμόσφαιρας – Αύριο η θερμότερη μέρα του καλοκαιριού

30.06.2021 | 13:31 Eνσωμάτωση

Καύσωνας επικρατεί σχεδόν στο σύνολο της χώρας. Στα αστικά κέντρα η κατάσταση είναι αφόρητη. Στην Αττική αναμένονται θερμοκρασίες έως 39 βαθμούς Κελσίου, 38 στη Θεσσαλονίκη ενώ το θερμόμετρο θα φθάσει τους 42 βαθμούς στη Λάρισα.

Στο λεκανοπέδιο, μάλιστα, είχαμε και έως τρίωρες διακοπές ρεύματος το πρωί για εργασίες.

Αποπνικτική η ατμόσφαιρα

Η ατμόσφαιρα στο κέντρο της Αθήνας είναι αποπνικτική, με τον κόσμο να κυκλοφορεί με ένα μπουκάλι νερό στο χέρι προκειμένου να δροσίζεται.

Το θερμόμετρο στην Αθήνα αγγίζει τους 37 βαθμούς Κελσίου, ενώ ιδιαίτερη μέριμνα συνιστάται να δώσουμε σε μωρά, ηλικιωμένους και ευπαθείς ομάδες.

Αντίστοιχη κατάσταση και στη Θεσσαλονίκη.

Την Πέμπτη η πιο ζεστή μέρα του καλοκαιριού

Σύμφωνα με τη μετεωρολόγο του Mega, Χριστίνα Ρήγου, αύριο Πέμπτη αναμένεται να είναι η πιο ζέστη μέρα του καλοκαιριού.

Οι μέγιστες θερμοκρασίες στα βόρεια θα πλησιάσουν τους 37-40 βαθμούς, 40άρια και στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, ενώ η θερμοκρασία θα φτάσει τους 42-44 βαθμούς Κελσίου στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά, δηλαδή στη Θεσσαλία, στην κεντροανατολική στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική και νότια Πελοπόννησο.

Αυτές οι τιμές, σε συνδυασμό με τη σκόνη από την Αφρική και τον ξηρό άνεμο, θα κάνουν την κατάσταση αποπνικτική.

Την Παρασκευή τα 40άρια θα παραμείνουν σε μεγάλο μέρος της ηπειρωτικής χώρας, κυρίως στα ανατολικά και νότια. Ωστόσο θα σημειώσουν μικρή πτώση οι μέγιστες στα βόρεια και δυτικά με 36 βαθμούς Κελσίου.

Το Σάββατο θα επανέλθουμε σε φυσιολογικές για την εποχή θερμοκρασίες, κοντά στους 33 – 37 βαθμούς Κελσίου.

Διακοπές ρεύματος σε πολλές περιοχές

Εν των μεταξύ, σε διάφορες περιοχές του λεκανοπεδίου είχαμε διακοπές ρεύματος εν μέσω καύσωνα. Σε κάποιες περιπτώσεις, μάλιστα, η διακοπή διήρκησε και 3 ώρες.

Συγκεκριμένα, προβλήματα εντοπίστηκαν στο κέντρο της Αθήνας, στην Ελευσίνα, στου Ρέντη, στο Κερατσίνι, στη Νίκαια, στον Κορυδαλλό, στην Αργυρούπολη, στον Άγιο Δημήτριο και στην Αίγινα.

Κάποιες περιοχές εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν πρόβλημα, ενώ σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του ΔΕΔΔΗΕ, οι διακοπές οφείλονται σε εργασίες, και συγκεκριμένα επισκευές σε πυλώνες.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 30/06/2021