Κόσμος

Οι απειλές του αρχιμαφιόζου της Τουρκίας στον Ερντογάν: «Τώρα θα τα πούμε οι δυό μας»

30.05.2021 | 20:58

Με νέο βίντεο στο Youtube o "αρχιερέας" του τουρκικού εγκλήματος, απειλεί με αποκαλύψεις τον ίδιο τον Ερντογάν. Ισχυρίζεται πως η τουρκική προεδρία έχει άμεσες οικονομικές σχέσεις με την τρομοκρατική οργάνωση Αλ Νούσρα στη Συρία, αλλά και ότι η Τουρκία έστελνε όπλα σε παρακλάδι της Αλ Κάιντα. Με τα βίντεο να σοκάρουν την κοινή γνώμη στην Τουρκία μάταια ο Ερντογάν προσπαθεί να αποπροσανατολίσει με νεοθωμανικά σόου στην Αγιά Σοφιά

Τα βεγγαλικά και τα εντυπωσιακά όσο και κιτς ολογράμματα με φόντο για δεύτερη συνεχή χρονιά την Αγιά Σοφιά είναι δύσκολο πλέον να καλύψουν την δυσοσμία που αναδύεται από τις αποκαλύψεις του αρχιμαφιόζου Σεντάτ Πεκέρ.

Για πρώτη φορά, στην 8η μαγνητοσκοπημένη του επίθεση, ο «αρχιερέας» του τουρκικού εγκλήματος κοιτά μέσα από την κάμερα τον ίδιο τον Τούρκο Πρόεδρο.

«Θα τα πούμε όλα. Θα σας τα εξηγήσω όλα. Την ερχόμενη εβδομάδα θα μιλήσουμε τον αδελφό Ταγίπ. Με αποκάλεσες πράκτορα. Θα το δούμε αυτό αδελφέ, θα δούμε εάν είμαι εγώ ο πράκτορας.»

Ο Πεκέρ με χειρουργική ακρίβεια που ξαφνιάζει τους ουδέτερους παρατηρητές ταρακουνά συθέμελα την πολιτική σκηνή της Τουρκίας και σοκάρει την κοινή γνώμη στο εσωτερικό της χώρας. Ο «εξόριστος» στο Ντουμπάι Πεκέρ ισχυρίζεται στο νέο του βίντεο πως η Τουρκική Προεδρία έχει στενή συνεργασία με την τρομοκρατική οργάνωση Αλ Νούσρα, παρακλάδι της Αλ Κάιντα στην Συρία.

«Η αποστολή όπλων οργανώθηκε μέσα από την SADAT. Καμία επίσημη καταγραφή, καθόλου γραφειοκρατία και έλεγχος στα φορτία όπλων που πέρασαν κατευθείαν στην Συρία.»

Η SADAT είναι η παραστρατιωτική οργάνωση που διοικεί ο πρώην σύμβουλος ασφαλείας και για χρόνια δεξί χέρι του Τούρκου Προέδρου. Εάν οι ισχυρισμοί Πεκέρ είναι βάσιμοι τότε για πρώτη φορά θα υπάρχουν αποδείξεις πως η Τουρκία χρηματοδοτεί και έμπρακτα στηρίζει την τρομοκρατία σε Συρία και Λιβύη.

Μπορεί ο Ταγίπ Ερντογάν να πλασάρεται ως νέος Μωάμεθ ο Πορθητής, μπορεί να προσπαθεί πίσω από την βεβήλωση μνημείων και την κατασκευή έργων νεοθωμανικού μεγαλείου να καλύψει την κατρακύλα της τουρκικής οικονομίας.

Σήμερα όμως περισσότερο από ποτέ πρέπει να ανησυχεί όχι τόσο για τα όσα ισχυρίζεται ένας ποινικός αλλά για το γεγονός πως ο ίδιος και τα στελέχη της κυβέρνησής του σέρνονται στα υπό κρατικό έλεγχο μέσα ενημέρωσης, αισθανόμενοι την ανάγκη να του απαντήσουν…

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 30/05/2021

Κόσμος