Πολιτισμός

Η παγκόσμια κινηματογραφική βιομηχανία ανακαλύπτει την Ελλάδα

30.05.2021 | 21:04

Στην χώρα μας γυρίζονται μεγάλες διεθνείς παραγωγές όπως η ζωή του greek freak Γιάννη Αντετοκούμπο. Ο γενικός γραμματέας ψηφιακής διακυβέρνησης αποκαλύπτει στο MEGA τα σχέδια και το όφελος που θα προκύψει για την χώρα μας.

Η παγκόσμια κινηματογραφική βιομηχανία ανακαλύπτει εκ νέου την Ελλάδα.

Μεγάλες διεθνείς εταιρίες παραγωγής επιλέγουν την χώρα μας για τα γυρίσματα ταινιών και σειρών.

Η ζωή του Γιάννη Αντετοκούνμπο παραγωγής Disney καθώς και το δεύτερο μέρος της ταινίας Knives out γυρίζονται φέτος στην Ελλάδα και υπολογίζεται ότι θα αφήσουν στη χώρα πάνω από 20 εκατομμύρια ευρώ.

‘’Σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα οι θετικές συνέπειες είναι πολλαπλάσιες. Σε μέρη που έχουν γυριστεί παραγωγές η επισκεψιμότητα τουριστών αυξάνεται κατακόρυφα’’

Το cash rebate, το πρόγραμμα του υπουργείου ψηφιακής διακυβέρνησης προσφέρει κίνητρα για να επιλέξουν οι ξένες παραγωγές τη χώρα μας.

‘’Cash rebate,Ουσιαστικά αφορά στην επιστροφη του 40% των δαπανών της επένδυσης που έγινε στην Ελλάδα εφόσον αυτή βεβαιως ξεπερνάει ένα κατώτατο όριο που θέτει ο νόμος για τηλεοπτικες παραγωγές είναι 100.00 ευρώ …’’

Παραγωγές αξίας άνω των 200 εκατομμυρίων ευρώ γυρίζονται ή εχουν προγραμματιστεί να γυριστούν φέτος στην Ελλάδα, τη χώρα που όπως λένε προτιμούν για τη φυσική ομορφιά και την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 30/05/2021

Πολιτισμός