Ελλάδα

Δολοφονία στα Γλυκά Νερά: «Κατέρρευσα» – Συγκλονίζει η μαρτυρία του αστυνομικού που μπήκε πρώτος στο σπίτι

30.05.2021 | 20:29

Ο 40χρονος Χρήστος Βαρδίκος είναι ο αστυνομικός που αντίκρυσε πρώτος το μωρό πλάι στη νεκρή Καρολάιν που δολοφονήθηκε στα Γλυκά Νερά. Η περιγραφή του ραγίζει καρδιές. Όλα ξεκινούν τα ξημερώματα όταν έγινε η κλήση για βοήθεια. Έφτασαν στο σημείο και βρήκαν τη γειτόνισσα που είχε μιλήσει με τον σύζυγο της Καρολάιν. Μπήκαν στο σπίτι και είδαν το σκύλο κρεμασμένο. Τότε κατάλαβαν πως εκεί είχε συμβεί κάτι τραγικό. Η συνέχεια της διηγησής του από εκείνο το σημείο και μετά ανατριχιάζει…

«Η πρώτη μου σκέψη όταν είδα το παιδί, δεν ήταν σκέψη ουσιαστικά, ήταν μία κατάρρευση συναισθηματική, δηλαδή όσος καιρός και να περάσει είναι δεδομένο ότι ένα κομμάτι από την καρδιά μου θα έχει μείνει σε αυτό το δωμάτιο».

Χρήστος Βαρδίκος, ετών 40. Πατέρας ενός κοριτσιού 8 ετών.

Έξι και τέταρτο το πρωί της 11ης Μαϊου. Μαζί με τρεις ακόμα συναδέλφους του έλαβαν κλήση για ένα άτομο που καλεί σε βοήθεια στην περιοχή των Γλυκών Νερών.

«Για μας είναι μία συνήθης κλήση. Εκείνη την ημέρα όμως ήταν κάτι το διαφορετικό. Πήγαμε άμεσα στο σημείο, φτάσαμε ύστερα από τέσσερα λεπτά, βγήκε η γειτόνισσα, είχε το σύζυγο, το θύμα, στο τηλέφωνο, ο οποίος είχε καταφέρει και είχε καλέσει τη γειτόνισσα, ο οποίος μας καλούσε σε βοήθεια και να σπάσουμε την πόρτα να εισέλθουμε εντός. Βρήκαμε τον τρόπο να μπούμε μέσα ήταν από το παραβιασμένο που βρισκόταν στην πίσω μεριά του σπιτιού. Εκεί πλέον καλέσαμε σε βοήθεια. Και μπήκαμε μέσα τέσσερις αστυνομικοί προκειμένου να δούμε τι έχει γίνει».

«ΚΑΤΙ ΣΟΒΑΡΟ….ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΗΘΕΣ»

Όταν εισήλθαν στο εσωτερικό της μονοκατοικίας δεν άργησαν να καταλάβουν ότι κάτι σοβαρό είχε συμβεί.

«Μπαίνουμε στο υπόγειο, ελέγξαμε το υπόγειο, κατόπιν ανεβήκαμε μέσω της εσωτερικής σκάλος στο ισόγειο, εκεί πλέον είδαμε το σπιτάκι του σκύλου άδειο, την κουζίνα, ελέγξαμε καλά τον χώρο ότι δεν υπάρχουν κάποια άτομα εκεί και όταν πλέον στρίψαμε και πήγαμε να ανέβουμε την εσωτερική σκάλα στους πιο πάνω ορόφους, βλέπουμε τον σκύλο, ο οποίος ήταν κρεμασμένος, κρεμόταν από την κουπαστή,. Εκεί, πλέον, καταλάβαμε ότι κάτι σοβαρό έχει γίνει, κάτι πέρα από το σύνηθες».

Ανεβαίνοντας στη σοφίτα της μονοκατοικίας στα Γλυκά Νερά ο Χρήστος Βαρδίκος και οι συνάδελφοι του βρέθηκαν μπροστά στην σκηνή της απόλυτης τραγωδίας.

«Ανεβαίνουμε στον πρώτο όροφο, ψάχνουμε και τα εκεί δωμάτια, και μετά ανεβαίνουμε στον τελευταίο όροφο που ήταν η σοφίτα. Εκεί αμέσως διαπιστώνουμε τη γυναίκα να είναι νεκρή, πάνω στο κρεβάτι, μπρούμυτα, ακριβώς δίπλα της πάνω στο κρεβάτι ήταν το μωρό, το 11 μηνών παιδάκι της, με τα γόνατα του στο κρεβάτι, ακούμπαγε πάνω στη μάνα του και αριστερά από το κρεβάτι, δεμένος κάτω ήταν ο σύζυγος»

«ΤΟΥ ΕΒΑΛΑ ΤΗΝ ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΛΑ ΤΟΥ»

Για μισή ώρα περίπου η αγκαλιά του αρχιφύλακα έγινε «ασπίδα» για την 11 μηνών Λυδία.

«Κάναμε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, οι συνάδελφοι λύσανε τον άνδρα, εγώ ασχολήθηκα με την νεκρή, να διαπιστώσουμε ότι όντως ήταν νεκρή και κατόπιν πήρα το μωρό στην αγκαλιά μου, επειδή ήταν γυμνό, ήταν μόνο με το παμπερς, το πήρα αγκαλιά, του έβαλε την κουβερτούλα του και αμέσως κατεβήκαμε κάτω στο ισόγειο προκειμένου να ασφαλίσουμε τη σκηνή του εγκλήματος, να μην την μολύνουμε και τα λοιπά. Το μωρό το κράταγα στην αγκαλιά μου περίπου μισή ώρα, κάτσαμε μέσα στο περιπολικό να ζεσταθεί, μέχρι να έρθουν οι παππούδες…»

«ΠΑΙΖΕΙ ΡΟΛΟ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΠΑΤΕΡΑΣ»

Η εικόνα της 20χρονης μητέρας να κείτεται νεκρή στο κρεβάτι με το 11 μηνών βρέφος της δίπλα της θα μείνει για πάντα χαραγμένη μέσα του.

«Η μόνη εικόνα που μου έχει μείνει είναι το μωρό να είναι πάνω στο κρεβάτι με τη νεκρή μητέρα του. Πιστεύω ότι έχει παίξει ρόλο ότι είμαι πατέρας. Όταν υπάρχει κάποιος που είναι αδύναμος εμείς θα είμαστε δίπλα του και θα κάνουμε ότι μπορούμε για να τον βοηθήσουμε».

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 30/05/2021

Ελλάδα