Πολιτική

Κώστας Μπακογιάννης: «Η Αθήνα λίγο λίγο, αλλάζει πολύ»

26.05.2021 | 01:57 Eνσωμάτωση

Για τα έργα βελτίωσης στις γειτονιές και τους δρόμους της πρωτεύουσας και για την ανάγκη αύξησης της ασφάλειας σε όλες τις περιοχές της πόλης μίλησε στην εκπομπή ΒΑΒΕΛ ο δήμαρχος Κώστας Μπακογιάννης.

«Η Αθήνα λίγο λίγο, αλλάζει πολύ» τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων, υπογραμμίζοντας πως «για όσα έχουν γίνει και όσα γίνονται αυτή τη στιγμή που μιλάμε, θα πρέπει να γίνουν πολύ περισσότερα γιατί έχουμε χάσει πάρα πολύ πολύτιμο χρόνο. Έχουμε μείνει πίσω».

«Αυτή τη στιγμή που μιλάμε έχουμε το μεγαλύτερο πρόγραμμα ασφαλτοστρώσεων των τελευταίων δεκαετιών. Στόχος μας και προγραμματισμός μας είναι να ασφαλτοστρώσουμε το 50% του οδικού δικτύου της πόλης, δηλαδή μιλάμε για 1.100 δρόμους περίπου» σημείωσε ο Κώστας Μπακογιάννης, εξηγώντας ότι οι εργασίες προχωρούν με γρήγορο ρυθμό καθώς ολοκληρώνονται 200 δρόμοι το μήνα. «Και στις 129 γειτονιές της πόλης» υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Αθηναίων, τονίζοντας για μια ακόμα φορά ότι η Αθήνα δεν είναι μόνο το κέντρο, αλλά κάθε γειτονιά της. «Εκεί είναι που χτυπά η καρδιά της Αθήνας και εκεί θέλουμε να δώσουμε έμφαση» πρόσθεσε ο πρώτος πολίτης του δήμου Αθηναίων.

Για το θέμα της ασφάλειας των πολιτών στις μικρές γειτονιές της πόλης, ο κ. Μπακογιάννης τόνισε ότι έχει συσταθεί ένα συντονιστικό κέντρο μεταξύ της Ελληνικής Αστυνομίας και του δήμου Αθηναίων, με στόχο την «κοινοτική αστυνόμευση». «Το κέντρο λειτουργεί καλά, έχουμε μια οργανωμένη επιτελική δομή και λειτουργία. Όμως η πραγματικότητα είναι ότι χρειαζόμαστε και άλλες δυνάμεις» πρόσθεσε ο δήμαρχος Αθηναίων.

«Δεν μπορεί ολόκληρες περιοχές της Αθήνας να μην έχουν την αίσθηση της ασφάλειας. Αυτό σημαίνει ότι εμείς πρώτοι ως δήμος Αθηναίων, πρέπει να ανασκουμπωθούμε, χρειαζόμαστε περισσότερες δυνάμεις, περισσότερες περιπολίες και πεζές περιπολίες μέσα στην πόλη» συμπλήρωσε ο κ. Μπακογιάννης, αναφέροντας ότι η Δημοτική Αστυνομία είχε δύναμη 1.150 ατόμων, εκ των οποίων αυτή τη στιγμή παραμένουν μόλις 430 άτομα. «Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι χρειαζόμαστε και άλλους δημοτικούς αστυνομικούς μέσα στην πόλη» πρόσθεσε ο δήμαρχος Αθηναίων.

Παράλληλα, ο κ. Μπακογιάννης αναφέρθηκε και στο σχέδιο μετεγκατάστασης αρκετών υπουργείων από το κέντρο της πρωτεύουσας στην έκταση της ΕΒΟ – ΠΥΡΚΑΛ  στο δήμο Δάφνης – Υμηττού, τονίζοντας ότι η παρουσία του κόσμου και η λειτουργία των υπουργείων έδινε ένα αίσθημα ασφάλειας στις γύρω περιοχές.

«Θα περιμένω να δω τον τελικό προγραμματισμό και ποια υπουργεία θα μετακινηθούν, ενώ ελπίζω ότι θα είμαστε σε θέση να συνεργαστούμε με την κυβέρνηση, ώστε να δούμε πως θα καλύψουμε αυτά τα κενά. Έχουμε περιπτώσεις που όταν έφυγαν υπουργεία βοήθησαν όπως το υπ. Πολιτισμού ή το υπ. Παιδείας, αλλά έχουμε και άλλα παραδείγματα όπως το ΙΚΑ επί της Πειραιώς που όταν έκλεισαν άφησαν πίσω τους ένα μεγάλο κενό» υπογράμμισε ο δήμαρχος Αθηναίων.

Videos & Απoσπάσματα από Βαβέλ - 26/05/2021