Πολιτική

ΒΑΒΕΛ: Ο Κώστας Μπακογιάννης αποκαλύπτει τα σχέδιά του για τις γειτονιές της Αθήνας

26.05.2021 | 02:31

Ο δήμαρχος Αθηναίων αποκάλυψε τα έργα που θα γίνουν σε αρκετές εμβληματικές περιοχές της πρωτεύουσας, όπως η λεωφόρος Αλεξάνδρας, η Ακαδημία Πλάτωνος, ο Λυκαβηττός και ο λόφος του Στρέφη.

«Η Διπλή Ανάπλαση προχωρά κανονικά, είμαστε μέσα στα χρονοδιαγράμματα. Είμαι αισιόδοξος ότι θα πετύχουμε το στόχο μας που είναι να δημοπρατήσουμε το γήπεδο εντός του έτους. Τα Προσφυγικά είναι ξεχωριστό έργο, για το οποίο ελπίζω να έχουμε νέα σύντομα» ανέφερε ο κ. Μπακογιάννης για τη λεωφόρο Αλεξάνδρας και τη «μετακόμιση» του Παναθηναϊκού στο Βοτανικό.

Για την Ακαδημία Πλάτωνος τόνισε ότι υπάρχει προγραμματική συμφωνία με το υπουργείο Πολιτισμού, η οποία έχει περάσει από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο. «Τρία είναι τα στοιχεία του σχεδιασμού: α) ανάπλαση του πάρκου, β) οι αναγκαίες αρχαιολογικές εκσκαφές και γ) αρχιτεκτονικός διαγωνισμός για το Μουσείο της πόλης των Αθηνών. «Και έτσι ο “Μπίθουλας” της Μαντάμ Σουσού μπορεί να πάρει μπρος και να προσελκύσει επισκέπτες» πρόσθεσε ο κ. Μπακογιάννης.

Αναφορικά με όσα ακούγονται για την ανάπλαση του λόφου του Στρέφη ο δήμαρχος Αθηναίων υποστήριξε ότι προχωρά σε ανάπλαση του λόφου με στόχο την επανασύνδεσή του με τη γειτονιά. «Μας λένε κάποιοι ότι το ιδιωτικοποιούμε γιατί στο πλαίσιο του προγράμματος “Υιοθέτησε την πόλη σου” εξασφαλίσαμε ένα εκατομμύριο ευρώ. Με τον ίδιο τρόπο κάναμε και την Ομόνοια, που δεν ιδιωτικοποιήθηκε, με τον ίδιο τρόπο κάνουμε πάρκα» συμπλήρωσε.

Τέλος, ο δήμαρχος Αθηναίων αναφέρθηκε στο Λυκαβηττό και την ανάπλαση που πρέπει να γίνει. «Στο Λυκαβηττό εμείς θέλουμε να ανεβαίνετε. Θέλουμε να ξανανοίξει το θέατρο τις πόρτες του» τόνισε ο κ. Μπακογιάννης, υπογραμμίζοντας ότι μια γενιά Αθηναίων το έχει στερηθεί. «Τώρα περνάει από την ΕΤΑΔ στο δήμο Αθηναίων, που σημαίνει ότι θα το έχει ο δήμος, γιατί μέχρι τώρα είχε το 90% του λόφου, αλλά όχι το πάρκινγκ και το θέατρο, για να μπορέσουμε να κάνουμε το έργο» πρόσθεσε ο Κώστας Μπακογιάννης.

Videos & Απoσπάσματα από ΒΑΒΕΛ - 26/05/2021

Πολιτική