Πολιτική

Μπακογιάννης: Ενισχύεται το επενδυτικό ενδιαφέρον στην Αθήνα

26.05.2021 | 01:14

Την αναβάθμιση του δήμου Αθηναίων από τον οίκο Moody’s και το οικονομικό πρόγραμμά του σχολίασε ο δήμαρχος Κώστας Μπακογιάννης μιλώντας στην εκπομπή ΒΑΒΕΛ.

«Μέσα σε όλη αυτή την κατάσταση, ήρθε η Moody’s και αναγνώρισε τη διαφάνεια, την καλή διαχείριση» τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων, υπογραμμίζοντας ότι αυτό το γεγονός είχε σημασία «γιατί το είπε αυτό η Moody’s, αφού ο δήμος είχε λάβει μια σειρά μέτρων που αντίστοιχα δεν είχε ξαναπάρει στην ιστορία του σε 190 – 200 χρόνια».

«Εμείς βγήκαμε πριν την ΚΥΑ, πριν την κυβέρνηση και είπαμε ότι όσοι κλείνουν λόγω των κυβερνητικών μέτρων για την πανδημία, δεν θα πληρώνουν τίποτα στο δήμο Αθηναίων. Το γεγονός ότι καταφέραμε να πάρουμε αυτές τις αποφάσεις και να βγει η Moody’s να πει «καλά το κάνατε» είναι μια συλλογική νίκη» πρόσθεσε ο Κώστας Μπακογιάννης, εξηγώντας ότι η πανδημία έχει χτυπήσει την Αθήνα δυσανάλογα σε σχέση με την υπόλοιπη ελληνική οικονομία. «Το ίδιο φαινόμενο παρατηρείται σε όλα τα μεγάλα αστικά κέντρα» συμπλήρωσε.

«Η αθηναϊκή οικονομία είναι η εστίαση, ψυχαγωγία και πολιτισμός, το εμπόριο και ο τουρισμός, όλοι οι κλάδοι που χτυπήθηκαν περισσότερο. Όμως είμαι αισιόδοξος, γιατί είναι πολύ πιθανό να έχουμε το φαινόμενο του ελατηρίου. Το επενδυτικό ενδιαφέρον στην Ελλάδα και ιδιαίτερα στην Αθήνα, όχι απλά παραμένει αμείωτο, αλλά ενισχύεται» εξήγησε και ανέφερε ως παράδειγμα την περιοχή της Ομόνοιας, όπου έγινε η ανάπλαση της πλατείας με το συντριβάνι και καμία από τις 20 και πλέον επενδύσεις που έγιναν δεν ακυρώθηκε λόγω της πανδημίας. «Προφανώς καθυστέρησαν τα εγκαίνιά τους, αλλά καμία δεν ακυρώθηκε» κατέληξε ο δήμαρχος Αθηναίων.

Videos & Απoσπάσματα από ΒΑΒΕΛ - 26/05/2021

Πολιτική