Πολιτισμός

MEGA STORIES: Το ρεμπέτικο των Ελλήνων μεταναστών στις ΗΠΑ

19.05.2021 | 01:29

O Δημήτρης Μυστακίδης αναφέρθηκε μιλώντας στο MEGA STORIES και στην έρευνα που έκανε για το ρεμπέτικο των Ελλήνων μεταναστών στην Αμερική.

«Αυτό έγινε πολύ μετά, ψάχνοντας την ιστορία. Το ρεμπέτικο σαν μουσική, συνειδητοποίησα κάποια στιγμή ότι αυτή τη μουσική ενώ την “αγαπάνε” πολλοί και την ακούν και τη στηρίζουν, την αντικειμενική της καλλιτεχνική αξία δεν την αναγνωρίζουν. Δηλαδή είναι κάπως σαν να τρέφεις μια συμπάθεια για κάτι που ήταν γραφικό. Εμένα αυτό το πράγμα με ενοχλούσε πάρα πολύ. Γιατί συνειδητοποίησα κάποια στιγμή τη μεγάλη αντικειμενικά αξία που έχει αυτή η μουσική και προσπαθούσα να βγάλω αυτό το πράγμα μπροστά και στις δουλειές μου και στις εμφανίσεις» σημείωσε ο γνωστός μουσικός.

«Μέσα σε αυτή την πορεία, οι προσωπικοί μου δίσκοι ξεκίνησαν πριν 15 χρόνια με προπολεμικό ρεμπέτικο, μετά έκανα μεταπολεμικό και κάποια στιγμή που ήθελα να επισημάνω πόσο επίκαιρο είναι το ρεμπέτικο ακόμα και σήμερα στα μηνύματά του, σε σχέση με το προσφυγικό, θέλησα να υπενθυμίσω την ιστορία που έζησαν οι Έλληνες πρόσφυγες πριν 120 περίπου χρόνια. Έτσι, θέλοντας να υπενθυμίσω ότι οι ρόλοι του θύματος και του θήτη αλλάζουν πολύ εύκολα στην Ιστορία, έκανα το “Αμέρικα” που ασχολείται με τη μουσική των Ελλήνων μεταναστών στην Αμερική» κατέληξε ο Δημήτρης Μυστακίδης.

Videos & Απoσπάσματα από MEGA STORIES - 19/05/2021

Πολιτισμός