Υγεία

Εμβολιασμός: Ανοίγει αύριο η πλατφόρμα για τους 30 και άνω

26.04.2021 | 20:52

Οι τριαντάρηδες, περίπου 1,36 εκατομμύρια άτομα, αποκτούν από αύριο Μεγάλη Τρίτη πρόσβαση στα ραντεβού για τον εμβολιασμό, με AstraZeneca.

Η σειρά τους ήρθε νωρίτερα απ’ όσο περίμεναν. Εξαίρεση αποτελούν οι έγκυες, για τις οποίες δεν υπάρχουν δεδομένα από κλινικές μελέτες με το εμβόλιο της AstraZeneca.

Αύριο, εκτιμάται ότι η Ελλάδα θα ξεπεράσει το «φράγμα» των 3 εκατομμυρίων εμβολιασμών.

«Όχι μόνο ατομικό διαβατήριο υγείας και ελευθερίας αλλά και ολόκληρης της κοινωνίας, αφετηρία μίας καλύτερης ζωής για όλους…» σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η δεύτερη φάση του εμβολιαστικού προγράμματος, από το φθινόπωρο, θα αφορά αποκλειστικά εμβόλια τεχνολογίας mRNA, και πιο συγκεκριμένα με Pfizer.

«Μας παρέχουν όχι μόνο τους ενισχυτές που καλύπτουν τις μεταλλάξεις, αλλά και τον όρο η παραγωγή του εμβολίου να γίνεται στην Ευρώπη» τόνισε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς.

Οι ειδικοί δεν κρύβουν, πάντως, την ανησυχία τους για την εμφάνιση της ινδικής μετάλλαξης στη χώρα μας, έναντι της οποίας τα εμβόλια φαίνεται να παρέχουν μόνο μερική προστασία.

Ήδη, το Αμερικανικό Κέντρο Λοιμώξεων συνιστά η μάσκα να μην είναι υποχρεωτική μεταξύ δύο ατόμων που έχουν εμβολιαστεί πλήρως. Εάν ληφθεί αντίστοιχη απόφαση και στη χώρα μας θα πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα επιστροφής στην κανονικότητα χάρη, στον εμβολιασμό.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 26/04/2021

Υγεία