Ελλάδα

Η αρχή της εβδομάδας των Παθών και η ακολουθία του Νυμφίου

26.04.2021 | 21:31

Με την παραβολή των Δέκα Παρθένων το βράδυ της Μεγάλης Δευτέρας, μπαίνουμε πλέον στις ημέρες που οδηγούν στην κορύφωση του Θείου Πάθους.

Η ευαγγελική περικοπή από το κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο, φέρνει στον νου μας την εγρήγορση που οφείλουμε να έχουμε κατά την έλευση του Κυρίου ώστε να μην φερθούμε όπως οι μωρές παρθένες.

«Ο Νυμφίος Χριστός είναι και πάλι εδώ. Μας καλεί να τον αγαπήσουμε, θέλει την καρδιά μας και μας δίνει τη δική του, θέλει να γίνει συνοδοιπόρος, ιδιαίτερα τούτη την πονεμένη εποχή, που η μοναξιά κυριαρχεί, ο πόνος περισσεύει, που οι άνθρωποι αναζητούμε τη λύτρωση και την απαλλαγή από τα δεινά» τόνισε ο μητροπολίτης Δημητριάδος & Αλμυρού Ιγνάτιος.

Ο Θεάνθρωπος όμως προϊδεάζει τους μαθητές Του αλλά και εμάς για τη Δευτέρα Παρουσία, μέσω της παραβολής των ταλάντων. Όπου όπως ο αφέντης της παραβολής έτσι και Εκείνος θα ζητήσει από τους δούλους Του λογαριασμό για τα όσα τους έδωσε και τι έκαναν με αυτά.

«Είναι ο Χριστός. Μας καλεί όλους και μας θέλει κοντά του και μαζί του. Ένα «ναι» χρειάζεται. Δεν θέλει δούλους ούτε μισθωτούς. Θέλει ανθρώπους της καρδιάς και τότε μας δίνει και αυτός ό,τι πιο μεγάλο, τη νίκη του θανάτου, μας καλεί μετά από τον Γολγοθά να ζήσουμε μαζί του την Ανάσταση» πρόσθεσε ο μητροπολίτης Ιγνάτιος.

Ακολουθεί η προαναγγελία της ταφής του Κυρίου, αλλά και το αιώνιο μήνυμα της συγχώρεσης των αμαρτιών μέσω της ειλικρινούς μετάνοιας.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 26/04/2021

Ελλάδα