Κόσμος

Ερντογάν: Άκρως λανθασμένη η απόφαση Μπάιντεν

26.04.2021 | 21:41

Ο Ταγίπ Ερντογάν μετά το υπουργικό συμβούλιο στο οποίο αποφάσισε ολικό lockdwn μέχρι τις 17/5, ξεκίνησε να μιλάει για 40 ολόκληρα λεπτά για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν

Ο Τούρκος Πρόεδρος δήλωσε ότι τον λύπησε πολύ αυτό και πως πιστεύει ότι έγινε υπό την πίεση του αρμενικού λόμπι αλλά αυτό δεν αλλάζει τις καταστροφικές συνύπειες στις σχέσεις των δύο χωρών. Στη συνέχεια επιτέθηκε στη Δύση.

Εντούτοις, δεν έριξε όλες τις γέφυρες με τις ΗΠΑ, είπε οτι περιμένει να κάνει πίσω ο Μπάιντεν και πως είναι η ώρα να αφήσουμε πίσω τα πράγματα που μας δηλητηριάζουν.

Αναφορικά στην Πεντεμερή της Γενεύης τόνισε ότι θα στηρίξουν τις θέσεις των Τουρκοκυπρίων.

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού οι απειλές της Τουρκίας δεν φοβίζουν τις ΗΠΑ. Η αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων δεν ήταν μια αυθόρμητη κίνηση.

Στον Λευκό Οίκο εκτιμούν ότι στην παρούσα φάση η Τουρκία είναι ευάλωτη και ο Ερντογάν δεν θα μπορέσει να «απαντήσει» δυναμικά.

Παγιώνεται η άποψη ότι η Τουρκία είναι η  χώρα που έχει περισσότερο ανάγκη τις Ηνωμένες Πολιτείες και όχι το αντίστροφο.

 

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 26/04/2021

Κόσμος