Ελλάδα

Άγνωστες αλήθειες πίσω από την επίθεση με καυστικό υγρό – Στα ίχνη του δράστη η ΕΛ.ΑΣ.

14.04.2021 | 17:11 Eνσωμάτωση

Μετά από αλλεπάλληλες συνομιλίες της εγκύου με αστυνομικούς μέσα στο νοσοκομείο, προέκυψαν νέα στοιχεία για την επίθεση και άρχισαν να αποκαλύπτονται άγνωστα κομμάτια στο παζλ που τις πρώτες ώρες ήταν κάτι παραπάνω από θολά. 

Την ώρα που η 25χρονη έγκυος έπαιρνε το μεσημέρι εξιτήριο από τον «Ευαγγελισμό» και επέστρεφε κοντά στους συγγενείς της, ο κύκλος των υπόπτων έκλεινε σε ένα άτομο από το παρελθόν της με τους αστυνομικούς να εμφανίζονται σίγουροι ότι σύντομα θα έχουν καταφέρει όχι μόνο να εξιχνιάσουν την επίθεση με καυστικό υγρό, αλλά και να συλλάβουν το δράστη.

«Είμαι ακόμα σοκαρισμένη αλλά ευτυχώς το έμβρυο είναι καλά. Θυμάμαι ότι αιφνιδιάστηκα όταν είδα ένα άτομο να πετάγεται μπροστά μου και να μου κάνει επίθεση» είπε η κοπέλα στους αστυνομικούς μέσα στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με την Αστυνομία ο δράστης γνώριζε την 25χρονη και μάλιστα από παλιά. Διαπιστώνεται ότι η επίθεση δεν σχετίζεται με την εγκυμοσύνη της και πως ο άντρας που την τραυμάτισε ελαφρά δεν είναι συγγενής της. Θεωρείται πολύ πιθανό να είχαν ραντεβού στο σημείο που εκτυλίχθηκαν τα πάντα, με τον δράστη να θέλει όπως φαίνεται να την τρομάξει και να της στείλει μηνύματα για τη μελλοντική της στάση.

«Το μυαλό μου δεν μπορεί να πάει κάπου συγκεκριμένα. Δεν ξέρω ποιος θα ήθελε να μου κάνει τόσο μεγάλο κακό. Αμέσως μετά την επίθεση τηλεφώνησα στο ΕΚΑΒ για βοήθεια» συμπλήρωσε η 25χρονη.

Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι οι αρχικοί ισχυρισμοί της για την επίθεση, ότι δηλαδή ήταν στο σημείο κοντά στα μεσάνυχτα για να κάνει μία βόλτα στην περιοχή, δεν αποτύπωναν τα αληθινά γεγονότα. Η νεαρή όπως ανέφεραν πηγές προσπάθησε να κρύψει στοιχεία και μέσα από τις απαντήσεις που έδινε, διαπιστώθηκαν ασάφειες. Απέφευγε να μιλήσει με ονόματα, αλλά οι Αρχές που είχαν πάρει πληροφορίες από το στενό οικογενειακό της περιβάλλον, ήταν έτοιμες να ρίξουν άπλετο φως, ακόμα και χωρίς τη δική της κατάθεση.

Το άτομο που αναζητείται φαίνεται πως ήταν παλιός φίλος της 25χρονης εγκύου, με την οποία πολλοί από όσους μελετούν τα στοιχεία θεωρούν ότι υπήρχαν ακόμα και σήμερα ανοιχτοί λογαριασμοί.

«Με πλησίασε ένας άντρας την ώρα που περπατούσα στην οδό Ηπείρου στα Τουρκοβούνια και μου έβαλε ένα πανί με καυστικό υγρό στο πρόσωπο. Στη συνέχεια το μόνο που μπόρεσα να καταλάβω, ήταν ότι μπήκε σε ένα μπλε αυτοκίνητο και εξαφανίστηκε» υποστήριξε το θύμα της επίθεσης.

Αν και το αυτόφωρο για την υπόθεση έχει περάσει, οι αστυνομικοί ενδέχεται να προχωρήσουν σε σύλληψη για άλλο λόγο, ακόμα και εντός της ημέρας.

Με τους αστυνομικούς που χειρίζονται την υπόθεση να εμφανίζονται πεπεισμένοι ότι πολύ σύντομα θα αποκαλυφθεί όλη η αλήθεια, η 25χρονη έγκυος προσπαθεί να αφήσει πίσω τα όσα έζησε και να συνεχίσει τη ζωή κοντά στα αγαπημένα της πρόσωπα.

Εξιτήριο από το νοσοκομείο

Η 25χρονη πήρε σήμερα το μεσημέρι εξιτήριο από τον «Ευαγγελισμό», όπου θα βρεθεί και πάλι την Παρασκευή. Εκείνη την ημέρα οι γιατροί θα την εξετάσουν ξανά, θα κάνουν κάποιες αλλαγές στα τραύματά της, ενώ θα της δώσουν και οδηγίες για την εξέλιξη της υγείας της.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 14/04/2021