Ελλάδα

Τα self tests θα κρίνουν την επανεκκίνηση των δραστηριοτήτων

26.03.2021 | 19:53

Λέξη-κλειδί για όλα θα αποτελούν πλέον τα self-tests, που θα αποτελέσουν το διαβατήριο για την κοινωνική μας ζωή.

Ως «διαβατήριο» της κοινωνικής και οικονομικής ζωής θέλουν να λειτουργήσουν τα self-tests οι λοιμωξιολόγοι.

Πρώτοι στη σειρά μπαίνουν οι πολίτες έως 67 ετών – ενώ θα είναι υποχρεωτικό μία φορά την εβδομάδα για εκπαιδευτικούς και μαθητές.

Παράλληλα, αναμένεται να είναι υποχρεωτικό το τεστ σε εργαζόμενους σε ακτοπλοϊα, ναυτιλία, λιανεμπόριο, εστίαση, μεταποίηση και στα δικαστήρια.

Άνοιγμα μόνο με self tests

Στη σύσκεψη και μετά από συζήτηση με την υπουργό Παιδείας για άνοιγμα γυμνασίων και λυκείων στις 5 Απριλίου, οι επιστήμονες ωστόσο θα λάβουν από την επόμενη εβδομάδα τις αποφάσεις τους.

Self tests και επιτάχυνση εμβολιασμών που πλέον θα μπορεί να γίνεται και με «λίστα αναμονής» σε περίπτωση ακύρωσης άλλου προγραμματισμένου ραντεβού – κατά την κυβέρνηση θα οδηγήσουν στο σταδιακό άνοιγμα όλων των δραστηριοτήτων.

Οι επαγγελματίες και μεγάλο μέρος των πολιτών πιέζουν, ανοιχτά πλέον, για άρση των περισσότερων περιοριστικών μέτρων.

Υπάρχουν κι εκείνοι που ζητούν διατήρηση του lockdown μέχρι να πέσουν τα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα και να μειωθούν οι εισαγωγές στα νοσοκομεία, ενώ στην Επιτροπή των λοιμωξιολόγων συζητείται όλο και πιο έντονα η χρήση διπλής μάσκας σε εσωτερικούς χώρους ιδιαίτερα όπου υπάρχει έντονος συνωστισμός.

Θορυβημένοι από την άνοδο των κρουσμάτων στη βόρεια Ελλλάδα οι Θεσσαλονικείς έσπευσαν κατά δεκάδες στο δημαρχείο της πόλης όπου πραγματοποιήθηκαν rapid test, με τους πολίτες να σχηματίζουν ουρές πριν ακόμα ξεκινήσει η διαδικασία.

Αγωνία για το Πάσχα

 

Με τον πρωθυπουργό συναντήθηκε στο μέγαρο μαξίμου ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως τη συζήτηση που είχαν πρωθυπουργός και αρχιεπίσκοπος απασχόλησε, μεταξύ άλλων, και το πως θα λειτουργήσουν οι εκκλησίες το Πάσχα.

Δεν ελήφθη κάποια απόφαση, καθώς η επιδημιολογική εικόνα των επόμενων ημερών φαίνεται πως θα καθορίσει το πως θα λειτουργήσουν οι ιεροί ναοί.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 26/03/2021

Ελλάδα