Πολιτική

Δριμύ κατηγορώ της αντιπολίτευσης για προσχηματικό διαγωνισμό για τα self tests

26.03.2021 | 20:37

Τα self test όμως αποτέλεσαν και αντικείμενο πολιτικής κόντρας. Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι έστησε φωτογραφικό διαγωνισμό για να ευνοήσει τη Siemens, με την κυβέρνηση να απαντά ότι οι προδιαγραφές πληρούν τις ευρωπαϊκές οδηγίες και πως δεν προκύπτει καν αν η Siemens πληροί τις προδιαγραφές που έχουν τεθεί.

Τα εργαστήρια της siemens – είναι μεταξύ αυτών που – από τον περασμένο Φεβρουάριο παράγουν εκατομμύρια rapid test αυτοδιάγνωσης για τον κορωνοϊό.

«Σήμερα έχουμε στα χέρια μας ένα ακόμη εργαλείο που δεν το είχαμε στο παρελθόν. Τα ατομικά τεστ που ήδη άρχισαν να χρησιμοποιούνται στην Αυστρία και έρχονται και στην Ελλάδα.»

Παραμονή της εθνικής επετείου όμως η ΓΓ Πολ. Προστασίας προκήρυξε δημόσιο ανοιχτό διαγωνισμό εξπρές για την προμήθεια ατομικών τέστ με καταληκτική ημερομηνία υποβολής των προσφορών το Σάββατο τα μεσάνυχτα και ανοίγματος των προσφορών την Κυριακή το πρωί.

Ο διαγωνισμός της μιάμισης ημέρας σε συνδυασμό με το γεγονός ότι ο πολυεθνικός όμιλος είναι ο πρώτος που έχει λάβει άδεια από το γερμανικό οργανισμό φαρμάκων οδήγησε τον ΣΥΡΙΖΑ σε μία ακόμη προσωπική επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη κάνοντας λόγο για “φωτογραφική διαδικασία”

«Ο κ. Μητσοτάκης από χθες τηρεί σιγή ιχθύος για τη φωτογραφική πρόσκληση ενδιαφέροντος για τα self test της Siemens. Για ακόμη μία φορά εκμεταλλεύεται την πανδημία για να κάνει δωράκια δεκάδων εκατομμυρίων, αυτή τη φορά στην αγαπημένη του Siemens.»

Για ψέματα και λάσπη από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα ανήμερα της επετείου των 200 ετών της ελληνικής επανάστασης κάνει λόγο η κυβέρνηση.

«Οι προδιαγραφές πληρούν τις ευρωπαϊκές οδηγίες και ανταποκρίνονται στις άμεσες υγειονομικές ανάγκες της χώρας. Δεν ευνοούν καμία εταιρεία, ούτε βεβαίως τη Siemens που δεν προκύπτει αν πληροί καν τις προδιαγραφές που έχουν τεθεί.»

Η κυβέρνηση πάντως επιμένει ότι ο διαγωνισμός είναι αδιάβλητος και ότι θα υπάρξει ενδιαφέρον και από άλλες εταιρείες.

«Περιμένουμε να δούμε εάν ο κ. Μητσοτάκης θα συνεχίσει την παράδοση με τη Siemens, ή θα βρει προσχήματα να μην προχωρήσει γιατί πιάστηκε με τη γίδα στην πλάτη.»

«Δυστυχώς για μια ακόμη φορά στην σκιά της πανδημίας στήνονται διαγωνισμοί, για να εξυπηρετηθούν σκοπιμότητες και συμφέροντα.»

«Με την ίδια ταχύτητα που προκηρύσσει διαγωνισμό express – διαγωνισμό για τον οποίο προκύπτουν σοβαρά ερωτηματικά- η κυβέρνηση θα μπορούσε να προσλάβει γιατρούς και νοσηλευτές.»

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 26/03/2021

Πολιτική