Κόσμος

Εγκάρδιο μήνυμα Μπάιντεν για τα 200 χρόνια από την επανάσταση

26.03.2021 | 20:31 Eνσωμάτωση

Το εξαιρετικό επίπεδο που βρίσκονται αυτή την περίοδο οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις υπογραμμίζουν οι δηλώσεις του Τζο Μπάϊντεν για τα 200 χρόνια από το 1821, όπως και η θερμή επικοινωνία που είχε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο Αμερικανός πρόεδρος προσκάλεσε τον Έλληνα πρωθυπουργό να επισκεφτεί με την πρώτη ευκαιρία το Λευκό Οίκο...

Σε κάθε ευκαιρία που του δόθηκε από προχθές, ο Τζο Μπάιντεν μιλούσε με ιδιαίτερα θερμά λόγια για την Ελλάδα.

«Οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις θα είναι στενότερες από ποτέ κατά τη δική μου διακυβέρνηση. Σας το λέω μέσα από την καρδιά μου».

Το εξαιρετικό κλίμα στις σχέσεις των δύο χωρών κατέδειξαν οι αναρτήσεις των δύο ηγετών μετά την 30λεπτη συνομιλία που είχαν

«Σε συνέχεια του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου είχα μια θερμή και εποικοδομητική τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο Μπάιντεν. Συζητήσαμε για τους κοινούς δεσμούς των δύο εθνών μας με την ευκαιρία της διακοσαετίας της ελληνικής επανάστασης καθώς και για τη σημασία της συνεχούς ενίσχυσης της συνεργασίας μας».

«Σήμερα έδωσα συγχαρητήρια στον Έλληνα πρωθυπουργό για τη διακοσαετία της ελληνικής ανεξαρτησίας. Από την άμυνα και την ενέργεια έως το εμπόριο και τις επενδύσεις, η στενή μας συνεργασία είναι πιο ισχυρή από ποτέ».

Ο Αμερικανός πρόεδρος προσκάλεσε τον Έλληνα πρωθυπουργό να επισκεφτεί με την πρώτη ευκαιρία το Λευκό Οίκο

«Θα ήταν πολύ λογικό ο πρωθυπουργός να πραγματοποιήσει μια τέτοια επίσκεψη στην Ουάσιγκτον εντός του 2021 εφόσον το επιτρέψουν βεβαίως οι συνθήκες και μιλάω για την πανδημία».

«Είναι ενάντια στο διεθνές δίκαιο η ΕΕ να χαρακτηρίζει παράνομες τις δραστηριότητες γεώτρησης της χώρας μας και της ‘ΤΔΒΚ’ στην Ανατολική Μεσόγειο και να αγνοεί τη μαξιμαλιστική στάση και τις μονόπλευρες προκλητικές δραστηριότητες του ελληνο-κυπριακού δίδυμου», αναφέρει ανακοίνωση του Υπ. Εξωτερικών της Τουρκίας.

Στο Αιγαίο σήμερα η Τουρκία ήταν ξανά προκλητική. 9 μαχητικά της παραβίασαν τον Εθνικό Εναέριο χώρο αναγκάζοντας την Ελληνική Πολεμική Αεροπορία να απογείωση 10 δικά της μαχητικά και να σημειωθούν 2 σκληρές εμπλοκές μεταξύ Λήμνου και Λέσβου.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 26/03/2021