Κόσμος

Ολλανδία: Ξέφρενη «κορωνοσυναυλία» χωρίς μάσκες και αποστάσεις

22.03.2021 | 13:22 Eνσωμάτωση

Ένα πείραμα υπαίθριας συναυλίας στη εποχή του κορωνοϊού έγινε στην Ολλανδία, προκειμένου να καταγραφούν οι αντιδράσεις των νέων και η διάδοση του ιού. Οι συμμετέχοντες έπρεπε να διαθέτουν αρνητικό τεστ και να φορούν μάσκες, όμως σύντομα τα μέτρα παραβιάστηκαν. Ήταν η πρώτη από μια σειρά εκδηλώσεων που θα γίνουν για να βρεθεί ασφαλής τρόπος συγκέντρωσης πολλών ανθρώπων χωρίς να υπάρξει διασπορά του κορωνοϊού.

Εικόνες σχεδόν εξωπραγματικές. Εκατοντάδες νέοι διασκεδάζουν στο Μπίντινχούζεν της Ολλανδίας, σαν να μην υπάρχει κορωνοϊός.

Είναι το πρώτο μουσικό φεστιβάλ σε ανοιχτό χώρο που γίνεται στην Ολλανδία εδώ και ένα χρόνο. Ένα πείραμα, που έχει ως στόχο να βρεθεί ο ασφαλής τρόπος συγκέντρωσης πολλών ανθρώπων χωρίς αποστάσεις χωρίς να ακολουθεί έξαρση κρουσμάτων κορωνοϊού.

Οι θαμώνες χορεύουν ο ένας δίπλα στον άλλο χωρίς αποστάσεις. Μάσκες δεν φαίνονται πουθενά.

Για όσους βρέθηκαν εκεί, το φεστιβάλ ήταν μια προσωρινή επιστροφή στη ζωή πριν τον κορωνοϊό.

Ο κίνδυνος η συναυλία να λειτούργησε ως εστία μολύνσεων είναι πολύ μικρός, λένε οι ειδικοί. Οι θαμώνες θα υποβληθούν σε τεστ τις επόμενες ημέρες για να διαπιστωθεί εάν εκδηλώσεις όπως αυτή θα είναι τελικά ένα από τα βήματα για την έξοδο μας από την απομόνωση που έφερε η πανδημία.

Συναυλία και στη Βαρκελώνη το επόμενο Σαββατοκύριακο

Παρόμοιο πείραμα θα γίνει το επόμενο Σαββατοκύριακο στην Ισπανία, αυτή τη φορά σε κλειστό χώρο στη Βαρκελώνη.

Η πρώτη μεγάλη συναυλία χωρίς αποστάσεις σε εξωτερικό χώρο θα γίνει στη Βαρκελώνη, στο στάδιο Palau Sant Jordi με τη συμμετοχή 5.000 θεατών. Όλοι τους θα υποβληθούν σε rapid test πριν μπουν στο χώρο και θα φορέσουν μάσκες τύπου FFP2 που θα τους μοιράσουν. Η ποιότητα του αέρα μέσα στο χώρο θα προσομοιάζει με αυτή ενός εξωτερικού χώρου.

Όπως οι Ολλανδοί στο βίντεο, έτσι και οι Ισπανοί υποδέχτηκαν το πείραμα με ενθουσιασμό και δέχθηκαν να πληρώσουν εισιτήριο 23 ευρώ για να συμμετάσχουν.

Τις ημέρες που θα ακολουθήσουν τη συναυλία θα βρίσκονται υπό ιατρική παρακολούθηση προκειμένου να διαπιστωθεί εάν το πείραμα θα έχει πετύχει.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 22/03/2021